Iš Kauno klinikinės ligoninės – žinia gimdyvėms: kartu vėl gali būti artimas žmogus

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinė ligoninė išplatino pranešimą, kuriame pasidalijo gimdyvėms džiugia žinia – ligoninėje leidžiama būti kartu su vienu artimu asmeniu.

Kauno klinikinės ligoninės sąlygos gimdyvėms, norinčioms būti su artimu asmeniu:

1. Leidžiama dalyvauti tik vienam gimdyvei artimam asmeniui.

2. Lydintis asmuo turi neturėti simptomų (kūno temperatūra 37 laipsniai ir didesnė, gerklės skausmas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) dėl COVID-19 infekcijos ir nebūti saviizoliacijoje dėl epidemiologinės situacijos, stacionare turi dėvėti kaukę, laikytis nustatytos tvarkos.

3. Vykdant Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą gimdyme dalyvaujančiam asmeniui arba po Cezario operacijos norinčiam būti ligoninėje, turi būti atliekamas viruso SARS-CoV-2 tyrimas (tiriant PGR metodu).

4. Po gimdymo ar Cezario operacijos artimasis gali likti kartu iki tol, kol išvyks iš ligoninės, t. y. negalės palikti ligoninės patalpų visą norimo būti kartu su paciente laikotarpį.

5. Ligonių lankymas mūsų įstaigoje vis dar neleidžiamas, bet atskirais išimtinais atvejais trumpas iki 10 min. vizitas galimas suderinus jį su padalinio vadovu. Lankytojai lauknešėlius gali palikti visomis dienomis 10-12 ir 16-18 valandomis prie 3 įėjimo esančiai budinčiai darbuotojai. Ant maišelio reikia užrašyti savo telefono numerį, paciento pavardę ir stacionaro skyrių.

6. Už mokamas palatas susimokama paliekant ligoninę.

„Džiaugiamės, kad suteikdami kiekvienai šeimai atskirą erdvią palatą, atitinkančią visus šiuo karantino laikotarpiu keliamus reikalavimus, galime užtikrinti mūsų pacienčių ir jų šeimos narių saugumą. Daugumoje skyriaus palatų įrengti dušai ir tualetai (tarp jų ir nemokamose), sudarytos sąlygos maisto pasišildymui. Šios sąlygos padidina galimybę šeimai būti saugiai ir nesusitikti su kitomis skyriuje esančiomis šeimomis“, – skelbiama ligoninės pranešime.

Primename, kad per praėjusią parą, gegužės 17-ąją, sekmadienį, nustatyti 6 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iš viso šiuo metu patvirtinti 1 547 ligos atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSC) pirmadienio duomenimis, per praėjusią parą ištirti 2 378 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol jau iš viso ištirti 231 104 ėminiai.

Koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 485 žmonės. Nuo jos mirė 59 žmonės, pasveiko – 997. Izoliacijoje šiuo metu yra 295 asmenys. Šeši žmonės, užsikrėtusieji koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia NVSC.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Karantinas mūsų šalyje galioja iki gegužės 31 d.


Šiame straipsnyje: karantinas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaKauno klinikinė ligoninėgimdymasgimdyvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir šitie debilai nori Vyrais apsimest - kur SAVO Moters palaikymas?

Stasius

Stasius portretas
Tai dar ir filmuoti gales ?ot cia tai pramoga ,is rimto reikalo vaidinimus darot ,tsi ko vertas tas karantinas ?

Bbbbrrr

Bbbbrrr portretas
Ir kokios dundukes nori kad diedas matytu kos plystancias putkes.tik psihines.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių