Kauno kolegijos absolventai: tai buvo vieni geriausių mūsų metų

  • Teksto dydis:

Studijų pasirinkimas – vienas atsakingiausių sprendimų, kurį turi priimti abiturientai. Augant studijų programų pasiūlai, o aukštosioms mokykloms bandant būsimuosius studentus sužavėti moderniomis auditorijomis ir naujomis laboratorijomis itin svarbus tampa žmogiškasis ryšys, kuriantis tvirtus bendruomenės narių tarpusavio santykius ir užtikrinantis visapusį tobulėjimą.

Kaip teigia Kauno kolegijos alumnai, ši aukštoji mokykla jiems suteikė ne tik žinias bei praktinius įgūdžius, bet ir paliko neišdildomus įspūdžius, šilčiausius prisiminimus, o studijų laikotarpis prisimenamas kaip vienas geriausių gyvenimo etapų. Alumnai į Kauno kolegiją grįžta ne tik pasidalinti savo patirtimi su būsimais kolegomis ar pasisveikinti su dėstytojais  – dalis jų grįžta čia jau kaip darbuotojai, norintys prisidėti prie gerosios patirties perdavimo esamiems ir būsimiems studentams.

Grįžti į Kauno kolegiją paskatino studijų patirtis

Kauno kolegijos Technologijų fakultete Leidybos ir poligrafijos studijų programą baigusi Alina Paurazė iki šiol džiaugiasi savo sprendimu pasirinkti šią aukštąją mokyklą, o gavusi pasiūlymą, nusprendė grįžti į Kauno kolegiją, šįkart – kaip darbuotoja.

„Prisiminimai išlikę patys geriausi. Labai džiaugiuosi įstojusi į Kauno kolegiją. Moksleiviui, ką tik baigusiam mokyklą, tai tarsi naujų galimybių laikas, metas, kai jautiesi viena koja įžengęs į suaugusiųjų pasaulį. Iš tikrųjų, tiek prisiminimų, tiek gražių akimirkų“, – sako Kauno kolegijos absolventė A. Paurazė.

Pašnekovė, įstojusi į Kauno kolegiją, iškart „pasinėrė“ į studentiškas veiklas ir džiaugiasi, kad galėjo jas derinti su studijomis. „Kauno kolegijoje besimokydama iš karto „nėriau“ į studentišką veiklą. Prisijungiau prie studentų atstovybės (KKSA), buvau atsakinga už KKSA renginius, šokau aerobikos merginų grupėje ir buvau pradedančioji žurnalistė tuometiniame leidinyje „Siena“. Veiklos buvo pakankamai daug, o svarbiausia, kad viską pavyko suderinti su studijomis. Šios veiklos skatino asmenybės augimą, tobulėjimą, drąsą, kritinį mąstymą, išmokė atsakingumo, projektų įgyvendinimo, pridėjo vadybinės patirties. Tai buvo mano auksiniai metai.“

Kaip teigia A. Paurazė, būtent studentiškos veiklos metu vyravusi aura, bendruomeniškumas paskatino ją grįžti į Kauno kolegiją. „Man kolegija turi stebuklingą aurą. Čia juk prasidėjo mano kelias ir į šį kelią mane sugrąžino pats gyvenimas. Dirbant kituose darbuose man trūkdavo jausmo, kurį esu patyrusi būdama studentų atstovybėje – vieningumo, jaunatviškumo, polėkio, įvairiapusiškumo, o dabar visa tai grįžo. Čia gera vieta skleistis“, – įspūdžiais dalijasi A. Paurazė.

Kauno kolegija išugdė pasitikėjimą savimi ir savo žiniomis

Monika Urbonaitė-Naudžiuvienė – dar viena Kauno kolegijos absolventė, prisimenanti savo studijų metus kaip vieną geriausių etapų. „Prisiminimų yra išlikę daug ir įvairių. Dauguma jų – super geri. Studijos Kauno kolegijoje man labai patiko, nes dauguma dalykų buvo grindžiami praktika, tad man, sausos teorijos nemėgstančiai studentei, buvo įdomu mokytis. Taip pat prisiminimuose išlikęs šiltas ir nuoširdus bendravimas su dėstytojais.“

Baigiamosios praktikos metu prekybos centro skyriaus vadybininkės darbo pasiūlymą UAB „Rimi Lietuva“ gavusi M. Urbonaitė-Naudžiuvienė džiaugiasi Kauno kolegijoje sutiktais dėstytojais. „Labai džiaugiuosi, kad didžioji dalis mano studijų laikais sutiktų dėstytojų buvo dėstytojai iš didžiosios raidės, kurie savo dalyką dėstydavo su meile ir sugebėdavo padaryti taip, kad tą dalyką pamiltų ir studentai.“

Anot M. Urbonaitės-Naudžiuvienės, studijos Kauno kolegijoje jai suteikė pasitikėjimo savimi ir savo žiniomis ir šią aukštąją mokyklą ji rekomenduoja rinktis ne tik dėl praktinių užsiėmimų gausos, bet ir dėl dėstytojų bei vyraujančios atmosferos. „Studijos Kauno kolegijoje man suteikė pasitikėjimo savimi ir savo žiniomis. Dėstytojai skatino rinktis tuo metu, atrodo, sunkesnį kelią, tačiau šiandien jis atveria daugiau galimybių.

Kai studijų laikais lygindavau savo ir draugų studijas, tai vienareikšmiškai visi man pavydėdavo praktikos. Dėl jos, dėl dėstytojų ir labai fainos atmosferos pačioje kolegijoje ją rekomenduoju ir kitiems“ – teigia šiuo metu savo verslą kurianti absolventė.

Jai pritaria ir AB „Telia Lietuva“ klientų išlaikymo vadovu dirbantis Kauno kolegijos absolventas Rokas Alekna: „Prisiminimai iš studijų Kauno kolegijoje išlikę labai geri – patiko ten esanti bendruomenė, dėstytojų ir studentų tarpusavio ryšys. Norintys dar labiau pagilinti savo žinias ar praktinius įgūdžius, visuomet galėjo pasikonsultuoti su dėstytojais, dalyvauti įvairiuose projektuose.“

R. Alekna vertina studijų metu įgytą patirtį ir laiko tai atspirties tašku savo karjeroje: „Palyginus studijas Kauno kolegijoje ir universitete, galiu pasakyti, kad studijos kolegijoje paliko geresnius prisiminimus, čia įgijau daugiau praktinių įgūdžių. Tai buvo atspirties taškas mano karjeros kelyje“, – pasakoja R. Alekna.

Besidomintieji studijomis Kauno kolegijoje visą aktualią informaciją gali rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių