Kauno lopšelyje-darželyje VMVT nustatė daugybę pažeidimų

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriai, praeitą savaitę atlikę planinį patikrinimą Kauno lopšelyje-darželyje „Mažylis“, nustatė maisto saugos ir higienos pažeidimus.

Kaip pranešė tarnyba, inspektoriai, patikrinę darželio rūsį - pagalbines patalpas, kur laikoma kiemo tvarkymo įranga bei kiti įrankiai, aptiko ten sudėtus maisto produktus. Patikrinimo metu pagalbinėje patalpoje užfiksuota beveik 20 laipsnių šilumos, o tarp aptiktų įvairių produktų buvo ir greitai gendančio maisto: pieno, kefyro, sūrio, sviesto. Inspektoriams paprašius darželio darbuotojų paaiškinti, kodėl maistas yra sudėtas ir paliktas šiltame rūsyje, darželio virėjos pasakojo, esą, buvo likę daug nepanaudoto maisto, nes darželinukai nepraleisdavo visos dienos darželyje, todėl dažnai nepietaudavo ir nevakarieniaudavo.

„Jos teigė, kad kitur laikyti maisto pertekliaus „neatsirado“ vietos. Darželio direktorės teigimu, ji apie situaciją nebuvo informuota. Vis dėl to, tikrinant darželio maisto produktų sandėlį, kur yra laikomi visi maisto produktai skirti vaikų maitinimui, buvo matyti, jog vietos papildomų produktų laikymui pakanka“, – rašoma tarnybos pranešime.

Tikrinant darželio virtuvę bei sandėlį surasta ir maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu. Atidarę šaldiklį inspektoriai aptiko, jog darželyje nesistengiama išvengti ir kryžminės taršos: šaldiklyje veiksmingai neatskirtos šaldytos daržovės, žuvies ir mėsos produktai, šalutinių gyvūninių produktų šaldiklyje kartu buvo laikomos šaldytos daržovės, skirtos vaikų maitinimui. Inspektoriai taip pat nustatė, jog virtuvėje, kurioje turėjo būti plaunamas tik  gamybinis inventorius  buvo laikomi ir plaunami ugdymo įstaigos administracijos stalo indai.  

Po patikrinimo priimtas sprendimas sunaikinti maisto produktus, surastus juos laikant netinkamose sąlygose bei pasibaigusio tinkamumo vartoti termino maisto produktus. Darželio direktorei skirta administracinė bauda. 

Įtarus ar pastebėjus maisto saugos pažeidimus VMVT prašo pranešti 1879.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeronimas

Jeronimas portretas
Eidamos namo būtų viską išsinešusios ir niekas nesugestu.

Mažyliis \\\\\.../////

Mažyliis  \\\\\...///// portretas
Eikit į "karaliemės mortos" knaipes,tai Astėja kai "pašers" tai triesit 3 dienas,o gal ir visai "nusitriesit".

Kakutis

Kakutis portretas
Vis jems blogai, padeti maista kur viesiau sako darbuotojai vagia, padedi maista i spec patalpas vel blogai?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių