Kauno marių pakrantėse šiukšles rinkti padėjo ir didelis karšis

  • Teksto dydis:

Kauno marių regioninio parko direkcija pasidalijo nuotraukomis iš nuotaikingos akcijos „Karšis ant šiukšlės nekimba“. Jos metu savanoriai gražino marių pakrantes, ieškojo žvejų paliktų turtų, o jiems padėjo į krantą iššokęs didelis karšis.

Ošiam kartu su mariom tardami „Ačiū“ visiems atvykusiems į akciją „Karšis ant šiukšlės nekimba“. Nuo mažiausio iki didžiausio. Jūs esate pavyzdys ir viltis! Ypač dėkojame žvejui Pauliui Siaurusevičiui už entuziazmą“, – rašoma Kauno marių regioninio parko direkcijos feisbuko puslapyje.

Visų jūsų rankos paglostė gamtos širdį.

Prie nuotraukų pridėtas ir minėto žvejo komentaras. Vyras tikino, kad prie šiukšlių rinkimo akcijos prisidėjo keli žvejų klubai. Be to, jis viliasi, kad Kauno marių pakrantėse žvejojantys žvejai nuo šiol nepaliks atsineštų šiukšlių, o mėgausis gražia aplinka bei tokią pat paliks ir po žvejybos.

„Noriu padėkoti visiem dalyvavusiems ir nepabūgusiems bjauraus oro. Ačiū visiem dalyvavusiems ir tikėkimės, kad pagaliau žmonės gal išmoks važiuojant žvejoti pasiimti su savimi šiukšlių maišiuką“, – sakė Paulius.

Tam, kad švarinti pakrantes būtų smagiau, į krantą iš marių dugno iššoko didelė ir nuotaikinga žuvis, kartu rinkusi šiukšles bei džiuginusi savanorius.

Kauno marių regioninio parko direkcijos nuotr.

„Visų jūsų rankos paglostė gamtos širdį. Karšis iš džiaugsmo ploja pelekais. Nors šiukšlės pakrantėje nedžiugina, jų tikrai daug, bet buvo džiugu matyti vieningą norą ir rūpestį padėti gamtai. Tikėkimės, kada nors tokių akcijų nebeprireiks ir susitiksime pakrantėje rinkti ne šiukšlių, o mėgautis gamta. Kiekvienas gali prisidėti prie šios vizijos, svarbu nepamiršti taisyklės –ką atsinešei, išsinešk!“ – toliau kalbėjo akcijos organizatoriai.

Nuotraukose matyti, kad būrys savanorių pakrantėse rado tikrų lobių. Teko ridenti padangas, tempti nereikalingus baldus, kuriuos kažkas buvo išmetęs Kauno marių pakrantėse, bei surinkti pilnus maišus smulkesnių šiukšlių. Šį kartą savanoriai ir Kauno marių regioninio parko darbuotojai šiukšles rinko Palemone, Lakštingalų slėnyje, netoli S.Nėries muziejaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Šaunuoliai! Kuo daugiau tokių akcijų. Jūs pavyzdys

Žvejas

Žvejas portretas
Tas karšis galėtų išvalyt jakštonių pakrantes nuo karabaso šunų, kad duotų ramybę žvejams.

Jau pastatytas

Jau pastatytas portretas
Suoliukas stotelej jau daugiai kaip du menesiai stovi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių