Kauno meras siekia, kad motociklininkams būtų leista važiuoti „A“ juosta

  • Teksto dydis:

Jau dviejų didmiesčių – Vilniaus ir Kauno – miestų merai prašo tobulinti Kelių eismo taisykles (KET) – leisti motociklams važiuoti viešajam transportui skirta „A“ eismo juosta

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį, prašydamas Susisiekimo ministeriją inicijuoti KET pakeitimus, leidžiant motociklininkams sezono metu važiuoti maršrutiniam transportui ir taksi skirta „A“ eismo juosta.

Tokiu kreipimusi Kauno vadovas palaikė Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus ir motociklininkų bendruomenės iniciatyvą eismą keliuose padaryti saugesniu.

„Motociklininkų bendruomenės nuomone, šis KET patobulinimas padidintų motociklininkų saugumą, mažintų parkavimosi problemą ir skatintų gyventojus vietoje automobilių rinktis dvirates transporto priemones“, – įsitikinęs V. Matijošaitis.

Dakaro ralio dalyvis Balys Bardauskas teigia, kad motociklininkų bendruomenė jau seniai subrendo šiam sprendimui.

Šis KET patobulinimas padidintų motociklininkų saugumą, mažintų parkavimosi problemą ir skatintų gyventojus vietoje automobilių rinktis dvirates transporto priemones.

„Motociklininkai prašo vieno – iš namų išvažiavę gyvi, nori gyvi į namus ir sugrįžti. Visa mūsų bendruomenė ne vieną kartą ir skirtingomis formomis kreipėsi į valdžios institucijas įteisinti tik tai, kas seniai praktikoje taikoma daugelyje Europos valstybių. Viliamės, kad motociklininkų bendruomenės balsą centrinė valdžia pagaliau išgirs ir patobulins KET“, – sako jis.

Vilniaus meras su analogišku prašymu į susisiekimo ministrą kreipėsi dar balandžio 30 d., tačiau iš ministerijos gautas neigiamas atsakymas, motyvuojant tuo, kad trūksta informacijos, ar išties keliuose padidėtų saugumas, jei motociklininkams būtų leista važiuoti „A“ eismo juosta.

Kaip rodo kitų šalių praktika, šalia simbolių „BUS“ ir „Taxi“, maršrutiniam transportui skirta juosta būna paženklinta ir motociklininko simboliu.

Į vieno automobilio vietą parkinge galima pastatyti nuo 3 iki 4 motociklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mumu

mumu portretas
Leisti dviraciu takais lakstyti, nes mocai moka mokescius pav. Kestucio gatve.niekam nemaisys, tik dviratininku sumazes.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Matojosaitis eilini karta prasilenkia su tarnybine etika ir sukelia eilini interesu konflikta. Visi puikiai zinome, kad jis pats laksto motociklu kartu su kito mento is OBXSS chebra.

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Manau motociklų judėjimą reikėtų nukreipti į šalutines gatves.,Būtų visiem saugiau.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių