Mero patarėjas S. Kairys: panašu, kad Alytaus gaisro padariniai pasiekia Kauną

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą kai kurie kauniečiai jautė ore sklandantį nemalonų kvapą. Kauno mero patarėjas kultūros, kultūros paveldo, turizmo, e. savivaldos, sporto, tarptautinio bendradarbiavimo klausimais Simonas Kairys teigė, kad tai gali būti Alytaus gaisro padariniai.

„Panašu, kad Alytaus gaisro padariniai pasiekia Kauną, nes iš skirtingų Kauno vietų pasiekia žinios apie smalkių kvapą. Tikrai nepanašu į kaimynų šašlykines ar lapų deginimą...“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė S. Kairys.

Kai kurie internautai patikslino, kad greičiausiai padidėjo kietųjų dalelių kiekis ore ar smirda nuo dūmų.

Po įrašu kauniečiai rašė, jog nemalonų kvapą buvo galima jausti Giraitėje, miesto centre. „Romainiuose jaučiame, neina net lango palikti atidaryto“, – toliau rašė S. Kairys.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pranešė, kad nemalonus kvapas tvyrojo ir Vilijampolėje.

„Facebook“ nuotr.

„Tikrai lauke ne kaimynų židinio dūmais kvepia“, – savo nuomonę dėstė ir Jovilė. Tuo tarpu kiti teigė, kad panašus kvapas kai kuriuose mikrorajonuose tvyro, kai prasideda šildymo sezonas.

„Fredoje prasidėjus šildymo sezonui, kiekvienais metais prasideda šios smalkių problemos, nei lango atsidaryti neįmanoma. Pavedžiojus šunį, į rūbus ir plaukus juntu įsigėrusią smarvę. Bet ne visomis dienomis, matyt, priklauso nuo vėjo. Klausimas: ką jie degina???“, – rašė Giedrė.

Šaukiamas valstybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis

Kaip praneša BNS, Alytuje sekmadienį šaukiamas valstybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis (VESK).

„Posėdis šaukiamas siekiant įvertinti situaciją ir priimti sprendimus dėl tolimesnių veiksmų susijusių su užterštumu“, – pranešime teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, kuri yra komisijos pirmininkė.


Posėdžio metu bus priimtas sprendimas, ar būtina skelbti ekstremalią situaciją šalies mastu. Jeigu bus paskelbta ekstremali situacija, Vyriausybė turės patvirtinti operacijų vadovą, kuris bus atsakingas už padarinių šalinimą.

„Ugniagesiai dirba nuo pat trečiadienio, visa tarnyba dirba nuosekliai, turime rezervinės technikos. Dedamos visos pastangos siekiant kuo greičiau užbaigti gaisro gesinimą“, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos vadovo pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Gaisras 2 tūkst. kvadratinių metrų pastate Pramonės gatvėje, Alytuje, kilo trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras padangų perdirbimo gamykloje buvo lokalizuotas, kaip ir buvo planuojama įvykio vietoje ugniagesiai dirbs iki pirmadienio.

Sąlygos sklaidytis teršalams – vidutinės

Kaip sekmadienio rytą pranešė Alytaus miesto savivaldybė, naujausiais Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, kietųjų dalelių koncentracija matavimų vietoje (Putinų 2, Miklusėnai, Alytaus raj.) nuo spalio 19 d. 23 val. iki spalio 20 d. 6 val. ryto mažėjo.

Vakar, pasisukus vėjo krypčiai, Alytuje buvo momentinis taršos padidėjimas. Spalio 20 d. Alytuje pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų krypčių vėjas. Sąlygos teršalų išsisklaidymui bus vidutinės.

Pranešama, kad darbą gaisravietėje ugniagesiams gelbėtojams sunkina sunkios pastato betono konstrukcijos. Gaisro gesinimo darbams pasitelkta sunkiasvorė technika. Kada visiškai pavyks užgesinti gaisrą kol kas nėra aišku.

Savivaldybės atstovai praneša, kad Pramonės rajone esančios įmonės vis tik nepaiso Ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijos nevykdyti veiklos , tad šiandien į posėdį susirinkusi minėta komisija nusprendė spalio 20 d. uždrausti dirbti čia įsikūrusioms įmonėms.

Pramonės rajone galės dirbti tik bendrovė „Šilumos tinklai“, čia atvykstantys „Dzūkijos vandenys“ ir Bendrojo pagalbos centro darbuotojai. Ekstremalių situacijų komisija prašo šių įmonių vadovų aprūpinti darbuotojus būtinosiomis apsaugos priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slabadzianskas

slabadzianskas portretas
prigeriau teviskes strongo su desnakine duonyte ir driokstelejau-maciau kaip debesiukas nuplauke link giraites

Zigmas

Zigmas portretas
Palaukite kitų metų kol paleis Muravoje biokuro deginimo imone. Stai tuomet suprasite,kaip Matijosaitis rūpinasi kauniečiais. Koks asilas įr už kokius pinigus išdavė leidimą mieste statyti dujų fabriką,kaip koncentracijos stovykloje.

ANONIMUI

ANONIMUI portretas
O vat sita beprotybe- siuksliu deginimo gamykla butina stabdyti jau dabar..Yra lietuviu israsta kaip ekologiskai siuksles sunaikinti, nenuodijant zmoniu.Uzsieny jau susidomejo siuo isradimu, Lt.zombiai dar ne.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių