Kauno mobiliajame punkte atidaroma trečioji linija, dvigubinamos kvotos

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė penktadienį skelbia atidaranti trečiąją liniją savo koronaviruso patikros punkte, be to, žadama, kad nuo šeštadienio vietoj dabartinių 180 bus atliekama beveik 400 ėminių per dieną.

„Trečiąją mėginių paėmimo liniją nuspręsta atidaryti tame pačiame tyrimų punkte Kauno kempinge, Jonavos gatvėje. Matome, kad žmonėms čia patogu atvykti iš įvairių vietovių, procedūros vyksta tvarkingai, teritorija puikiai tinkama saugiam pacientų aptarnavimui“, – Kauno savivaldybės pranešime sako jos Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras.

Kaip teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, didinti apimtis leido „pakankamos reagentų atsargos, sklandus bei rezultatyvus Kauno klinikų laboratorijos darbas ir sėkmingas savivaldybės dialogas su gydymo įstaigomis, Sveikatos apsaugos ministerija bei kitomis institucijomis“.

Tyrimai galės būti atliekami ne tik galimus ligos simptomus naujai pajutusiems žmonėms, bet ir jau sergantiems bei persirgusiems pacientams, taip įsitikinant, ar šie jau visiškai pasveikę.

Kaune veikiančio mobiliojo patikros punkto medikų brigada iki šiol aptarnaudavo ir į Kauno oro uostą iš svetur sugrįžusius žmones, taip pat teko atlikti nemažai tyrimų viešbučiuose priverstinei saviizoliacijai trumpam apgyvendintiems kauniečiams.

Dabar šių funkcijų nebeliko, todėl, pasak savivaldybės, visas dėmesys bus sukoncentruotas į atvykstančius pacientus mobiliajame patikros punkte ir Karščiavimo klinikoje, veikiančioje Žemuosiuose Šančiuose, Kauno poliklinikos Šančių filiale (A. Juozapavičiaus pr. 72).

Karščiavimo klinikoje pacientai priimami tik su šeimos gydytojo siuntimu, o į mobilųjį patikros punktą registracija vyksta tik per Koronos karštąją liniją 1808.


Šiame straipsnyje: mobilusis patikros punktastrečioji linijakoronaviruso patikros punktas KaunekoronavirusaskarantinasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lebronius

Lebronius portretas
Tiesa pasakius tai visur nesaugu. Tam ir karantinas kad namie sėdėtum. Nors iš principo manau Kaune mažai to viruso. Kažkada kai Klaipėda jau trimitavo kad ligoninėj vietų trūksta, KKL skelbė kad ligoninėj gydoma 12 užsikrėtusių, 8 išleisti namo. O kuriam rajone koks budulis iš Anglijos fabriko grįžęs vaikšto vietoj saviizoliacijos, joks meras tau nepasakys.

Romualdas

Romualdas portretas
Viskas kaip sako meras daroma Kauno gyventojams yra gerai.Tačiau norisi žinoti ,kokiuose Kauno rajonuose yra virusu sergančių daugiausiai ir kaip saugiau elgtis kai nežinai tikros padėties.Kai bus reikalas rimtas išeiti ,bent žinotum ko ir kur vengti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių