Kauno oro uoste – arši taksistų kova

Nuo praėjusios savaitės Kauno oro uoste darbuotis gali visi licenciją turintys taksistai, tačiau anksčiau čia dirbę vairuotojai pelningo verslo lengvai užleisti kitiems neketina.

Neaiški eilė

Lietuvos oro uostų atstovai paskelbė, jog nuo liepos 18 dienos laikinai suteikiama teisė Lietuvoje registruotiems taksi automobiliams nemokamai naudotis taksi juosta, esančia ties Kauno oro uostu. Iki tol buvo sudaryta sutartis su viena taksi įmone, kuri pasirūpindavo iš lėktuvų išlipusiais keleiviais.

Sužinojęs tokią naujieną, laimę išbandyti nusprendė ir ilgus metus taksistu dirbantis Eigirdas Lilškis. Sužinojęs lėktuvų nusileidimo grafikus, kaunietis nuvažiavo į oro uostą. Buvo pirmas eilėje, tačiau keleivių nesulaukė, nes greitai prie jo prisistatė senbuviai taksistai.

Taksi vairuotojai vyrui aiškino, jog yra sudaryta eilė ir jis turi stoti į jos galą. Priekyje jis stovėti negali. E. Lilškis nesuprato, pagal ką yra sudaroma eilė, jei jis atvažiavo pirmasis.

„Tai organizuota dvylikos žmonių grupė, kurie susitarę tarpusavyje ir nenori naujų taksistų įsileisti. Dabar jie perėję į įvairias firmas arba dirba su verslo liudijimais“, - tikino E. Lilškis.

Sulaukė grasinimų

Vyras pasakoja, kad keli senieji taksistai jam pradėjo grasinti, išplūdo necenzūriniais žodžiais ir nugrūdo į eilės galą. Kai pradėjo leistis lėktuvai, kiti taksistai užblokavo jo automobilį ir neleido važiuoti. Keleiviai į Eigirdo automobilį taip pat neįlipo – prie Kauno oro uosto įsitaisę taksistai neleido žmonėms lipti į kauniečio automobilį ir nukreipė juos pas kitus taksistus.

„Vakar taip ir neprileido prie mano automobilio keleivių. Kiti spėjo ir nuvežti, ir grįžti, o aš taip ir likau gale, užblokuotas. Šiandien vėl stoviu, dabar ketvirtas eilėje, tai žiūrėsiu, kaip bus“, - sakė iš oro uosto keleivių norintis uždirbti taksistas.

Senbuvių taksistų grasinimus kaunietis įrašė mobiliuoju telefonu. Dėl grasinimų vyras kreipėsi į policijos pareigūnus, tačiau jie į ginčą veltis nenorėjo. Policija patarė patiems išsiaiškinti ir pareiškimo nerašyti. E.Lilškis tikino, kad jei situacija apsikartos ir taksistai neleis jam dirbti, jis tikrai kreipsis į pareigūnus.

Tvarka keisis

Lietuvos oro uostų atstovai išsakė savo nuomonę dėl naujosios taksi automobilių tvarkos ties Kauno oro uostu. Jų teigimu, tvarka greitu metu keisis.

„Šiuo metu prie Kauno oro uosto keleivių terminalo nemokamai gali patekti visi taksi automobiliai, kurių registracijos numeris prasideda raide „T“. Jų veiklos dabar nereguliuojame, tačiau jau greitai paskelbsime taksi automobilių eilės tvarką, kurioje apibrėšime visas naudojimosi oro uosto taksi juosta taisykles. Tvarkos laikymąsi stebėsime ir bausime vežėjus už tvarkos pažeidimus“, - komentavo Komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikaitė.

Ji sakė, kad apie tai, jog pereinamuoju laikotarpiu prie terminalo gali važiuoti visi taksi automobiliai, Kauno taksi įmonės buvo informuotos elektroniniu paštu, informacija apie tai buvo paskelbta ir interneto svetainėje. Taip pat bus informuojama apie naująją tvarką. Tačiau dabar taksistams reikia pasidalinti bendra eile, o kilus ginčams specialistė pataria kreiptis į policiją.

„Dabar taksi paslaugų tiekėjai atvažiuoja prie keleivių terminalo ir stoja į eilę, pasiūlymą naujai atvažiavusiam taksi automobiliui stoti į eilės galą girdime ir vaizdo įraše. Labai gaila, kad tarp taksi vairuotojų kyla konfliktai, tačiau iškilus grėsmingai situacijai, rekomenduojame kreiptis į policijos pareigūnus, kurie ir užtikrina viešąją tvarką“, - sakė A. Mažeikaitė.

Redakcija už necenzūrinę kalbą vaizdo siužete neatsako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seneliukas

Seneliukas portretas
Ir tai vyksta dabar, o ne kokiais 1995 metais. Tvarkos kaip nebuvo taip ir nėra.

TAIGI

TAIGI portretas
Sako, kad tvarka Kaune, o čia pat Karmėlavoje siaučia banditai - taksistai. Yra du merai: Kauno ir Kauno rajono, bet tvarkos nėra. Baikite girtis ponai.

Saule

Saule portretas
Tai kad nevaž iuodavo taksi iš miesto ,kai kviesdavome į oro uostą ,sakydavo ten yra vietoj taksi automobilių .Reketas vidurį baltos dienos .Buvau gryžus gegužės mėnesį ,tai man skrydis iš Kopenhagos ,kainavo pigiau ,nei kelionė su taksi iš oro uosto iki Kauno Akropolio.Nuplėšė tie vietiniai taksistai 20 eurų.O kai gryžau atgal .išsikviečiau normalų miesto taksistą ,tai iki oro uosto ,nuo Eigulių paėmė 7eurus tik.Vienu žodžiu iš miesto gali išsikviest paprastą taksi .O iš oro uosto ,jeigu pasakai kad paimtų ,nebevažiuoja.Kažkokia vietinė mafija!Matomai visi prisibijo tų oro uosto taksistų banditų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių