Kauno pavasario mugė kauniečius ir miesto svečius kvies ne tik pramogauti

  • Teksto dydis:

Šiandien prasideda tradicinė, kiekvienais metais plačia kultūrine programa, unikaliais amatininkų dirbiniais, išskirtiniais gastronomijos gaminiais, ekologiška žemės ūkio produkcija stebinanti „Kauno pavasario mugė 2022“. Visą savaitgalį – balandžio 8, 9, 10 d. – vyksianti mugė kauniečius ir miesto svečius kvies ne tik pramogauti.

Šių metų renginys, solidarizuodamasis su pasauline kampanija „Stand Up For Ukraine“, visų pirma, yra skirtas Ukrainai paremti. Įgyvendindami šį tikslą, mugės, kuri sulaukė daugiau nei 600 dalyvių, tarp kurių ne tik lietuviai, bet ir ukrainiečiai, organizatoriai: VšĮ „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis, Socialinių mokslų kolegijos produkto „WeCreators“ vystymo vadovė ir dėstytoja Ona Peičiūtė, renginių organizatorius ir vedėjas Rytis Mazūras, ragina lankytojus aukoti viso renginio metu.

Energingas atidarymas

Mugę, kuri nuo A.Mickevičiaus gatvės tęsiasi iki E.Ožeškienės gatvės, 15 val. atidarys Karinių oro pajėgų orkestras. Po skambaus ir energingo orkestro atliekamo maršo, mugės svečių lauks vaikų ir jaunimo grupių: „Saulės vaikai“ „CaCa“, „LDo“, folkloro ansamblių, gatvės atlikėjų pasirodymai. Penktadienio programos pabaigoje Kauno vyrų choras „Perkūnas“ ukrainiečių kalba atliks Ukrainos himną. Vakarėjant – gerą nuotaiką kurs didžėjai.

Vienas pagrindinių šių metų mugės akcentų – šeštadienį prie Kauno miesto savivaldybės vyksiantis Didysis koncertas Ukrainai paremti, kuriame pasirodys populiarūs Lietuvos ir Ukrainos atlikėjai. Renginio lankytojai galės išgirsti atlikėjos Claros Giambino, dainininko ir dainų autoriaus Justino Lapatinsko, atlikėjų: Otreya, Eglės Jakštytės-Eley, Augustės Žičkutės, Eglės Jurgaitytės, šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos debiutantės Geleibros ir Giedriaus Leškevičiaus su grupe atliekamų muzikinių pasirodymų. Koncertinę programą papildys ir grupės „Mėnulio fazė“, „Strings of Earth Orchestra“, „The Road Band“. Išskirtinį pasirodymą surengs dainininkė iš Ukrainos Olena Enko. Didžiajame koncerte Ukrainai paremti pasirodys arti pusšimčio populiarių ir talentingų atlikėjų, kurie sutiko dalyvauti neatlygintinai. Mugės lankytojus stebins išskirtinė, labai įvairi koncerto programa, truksianti nuo pat šeštadienio ryto iki vakaro“, – atskleidžia renginių organizatorius ir vedėjas R.Mazūras.

Didžiajame koncerte Ukrainai paremti pasirodys arti pusšimčio populiarių ir talentingų atlikėjų, kurie sutiko dalyvauti neatlygintinai.

Surengs aukcioną

Dar vienas svarbus mugės akcentas – prie Kauno miesto sodo visą savaitgalį vyksiantis dalyvių dirbinių aukcionas, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos VšĮ „Mėlyna ir Geltona“, „Stiprūs kartu“ ir kitoms Ukrainą remiančioms organizacijoms. Jo vedėjai Artūras Pirožkovas ir Artūras Sajevičius ragins aktyviai varžytis dėl autentiškų amatininkų darbų, gastronomijos gaminių, ekologiškos žemės ūkio produkcijos.

Kauno kūrybinių industrijų centras „Artkomas“ mugės svečius kvies į edukacines veiklas, skirtas ir vaikams, ir suaugusiesiems, kurias ves skirtingų vizualiojo meno šakų kūrėjai.

Su dizaino naujovėmis ir tendencijomis juvelyrikos, interjero detalių, aprangos srityse supažindins Lietuvos dizaino sąjungos įrengtas Dizaino paviljonas. Sudalyvavusius aukcione, pasisėmusius žinių ir įgijusius naujų įgūdžių edukacinėse veiklose mugės lankytojus buvęs ilgametis Vilniaus Kaziuko mugės organizatorius Vytenis Urba pakvies lėkštei šiltos tikrų ukrainietiškų barščių sriubos, kurią virs greta Kauno centrinio pašto. Už kiekvieną pačių gardžiausių barščių lėkštę mugės lankytojų paaukotos lėšos bus skiriamos Ukrainai paremti.

Prie Centrinio pašto taip pat įsikūrę Lietuvos Šaulių sąjungos nariai pristatys savo organizaciją, supažindins su naudojamais ginklais, bendraus su mugės lankytojais.

Prie mugės su gausia savanorių komanda prisijungusi Socialinių mokslų kolegija renginio metu lankytojus kvies į pirmosios pagalbos mokymus, kuriuos su studentais ves dėstytoja Daiva Girdžiuvienė, o dėstytoja Aušra Pilionė lankytojus konsultuos dominančiais administracinės, darbo ir kt. teisės klausimais.

Nuo baleto iki tango

Paskutinioji mugės diena – sekmadienis – skirta šokio menui. Prie Kauno miesto savivaldybės įrengtoje scenoje pasirodys Lietuvos tarptautinės baleto akademijos mokiniai, argentinietišką tango demonstruos bandoneono virtuozas ir tango meistras, svečias iš Argentinos Ariel Ramirez su partnere Milda Balandyte, o tango bendruomenės nariai ir kultūros erdvė „El Tango Club“ kvies susipažinti su argentinietiško tango tradicija – milonga. Gera nuotaika užkrės šokių studijos „Jazz House“ lindihopo šokėjai, meistriškumą demostruos šokių studija „Dance4Fun“, o šventę vainikuos – stepo trupė „Funny Beat“.

Kiekvienais metais Kauno pavasario mugė yra atvira ir palaikanti miestiečių iniciatyvas, todėl kiekvienas grojantis, dainuojantis, šokantis ar nematytus rankdarbius kuriantis yra kviečiamas prisijungti prie mugės ir pademonstruoti savo talentą renginyje.

Tad palikite kasdienę rutiną nuošalėje, pasipuoškite Ukrainos atributika, automobilį iškeiskite į viešąjį transportą ir visą savaitgalį praleiskite tradicinėje Kauno pavasario mugėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Nu ir kas. Matosi, kad nepilno proto. Taip ir buvo? Liepė nueiti, pasirašyti ir viskas? A paskui ramiai galėsi būti ir dar neduoti? Pirmyn į mugę!!!

kauniete

kauniete portretas
Gaila matijošius norėdamas i šikine piš sulysti apdergė kauna ukru vėlevom o taip norėjosi pabūti lietuvoje su savomis vėlevomis nes jau televizija šlikštu ijungti visa mėlinuoja grybės ir lansbergo įsakimu FUI fui FUI Tie KGBistai jau atima iš mūsu musu lietuva Žinios tik iš vienos pusės žmones durniais daro

aha

aha portretas
buvau centre,hoholu veliavu prikabineta,uzsikruskit net neuzsukau pas spekulentus,sekmes
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių