Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno ponių bylos kaltinamąją kalbą skaitys kitas prokuroras

2011-06-03 13:27
Kauno ponių bylos kaltinamąją kalbą skaitys kitas prokuroras
Kauno ponių bylos kaltinamąją kalbą skaitys kitas prokuroras / Gedimino Bartuškos nuotr.

Generalinę prokuratūrą palikęs prokuroras Aidas Mažeika nebaigė skaityti kaltinamosios kalbos vadinamojoje Kauno ponių byloje. Šiandien tai padarys kitas prokuroras.

Buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras A.Mažeika prieš mėnesį Kauno apygardos teisme perskaitė pusę kaltinamosios kalbos, o šią savaitę paaiškėjo, kad jis pasitraukė iš pareigų.

"Pagal mano skaičiavimus, ši byla turėjo būti baigta anksčiau, bet taip išėjo. Aš jau buvau numatęs datą, kada baigsiu darbą", – "Kauno dienai" sakė A.Mažeika.
Likusią dalį kaltinamosios kalbos šiandien perskaitys prokuroras Aleksandras Kazakovas.

"Aš jam nepavydžiu. Byla nėra lengva. Įrodinėjimo prasme ji yra sunki. Vien prie telefono pokalbių porą mėnesių užtrukau", – kolegą užjautė A.Mažeika.

"Jis parašė visą kaltinamąją kalbą, kurią reikia tik perskaityti, tad sudėtinga nebus. O vėliau bus laiko pasiruošti", – pernelyg nesijaudino A.Kazakovas.

Prokurorui greičiausiai teks rimtai įsigilinti į bylą, nes abejojama, kad jos nagrinėjimas baigsis Kaune.

A.Kazakovas šiandien turėtų spėti teismo paprašyti konkrečių bausmių kaltinamiesiems.

Pagrindinė bylos figūra, jungianti visus kaltinamuosius, yra buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras. Prokuroras teismui įrodinėja, kad jam kyšį už palankius sprendimus davė Kauno poniomis vadinamos Laima Baranauskienė ir Birutė Jablonskienė, o tarpininko vaidmenį atliko buvęs Kauno miesto vicemeras Adolfas Antanas Balutis.

Teisme nagrinėjamas ne vienas su neteisėta V.Vizbaro veikla susijęs epizodas, o viename iš jų figūruoja buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano pavardė. V.Vizbaras jam padėjo tvarkyti žemės Kėdainių rajone reikalus. Politikui pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos ir dokumentų klastojimo.

A.Mažeika teigė, kad jokio spaudimo nagrinėdamas šią bylą nėra patyręs. Bent kurį laiką jis ketina dirbti advokato Sauliaus Zakarevičiaus padėjėju. A.Mažeika su prokuratūromis buvo susijęs 19 metų. Išėjimo iš darbo priežasčių jis nedetalizavo.
"Nėra ko komentuoti. Priežasčių yra kelios dešimtys. Nėra kažkokios vienos bylos ar priežasties. Tiesiog sudėjus visus pliusus ir minusus, minusų išėjo daugiau", – sakė A.Mažeika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų