Kauno pradinukai ir priešmokyklinukai grįžta į mokyklų suolus

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė nusprendė nuo ateinančio pirmadienio grįžti prie kontaktinio pradinukų ugdymo.

Šią savaitę priešmokyklinių ir pradinių klasių vaikų ugdymas organizuotas nuotoliniu būdu. Planuota, kad ši priemonė bus taikoma, kol mieste tęsis karantinas.

Penktadienį Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius pranešė, jog nuo pirmadienio Kauno pradinukai ir priešmokyklinukai grįš į mokyklas.

„Nuotolinis mokymasis baigiasi su šia diena“, – teigė jis.

Pasak savivaldybės, sprendimas atsisakyti nuotolinio ugdymo priimtas konstatavus, kad situacija ugdymo įstaigose stabilizavosi, o tarp jauniausių moksleivių fiksuoti koronaviruso židiniai – suvaldyti.

„Rudens atostogos ir prie jų pridėta viena savaitė mokymosi iš namų davė teigiamą efektą. Dvi savaitės yra tas izoliacijos laikotarpis, po kurio mokiniai gali grįžti į mokyklas maksimaliai sumažintos rizikos sąlygomis. Dar svarbiau apsaugoti mokytojus, tarp kurių – nemažai vyresnio amžiaus pedagogų. Jaučiamės padarę savalaikį sprendimą, kuris prisidėjo užbėgant galimoms grėsmėms už akių. Tokie veiksmai būtų neįmanomi be tėvelių geranoriškumo, tad esame dėkingi kauniečiams už supratingumą ir pastangas“, – pranešime cituojama Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Per spalį vien tarp pradinių klasių mokinių Kauno mieste nustatytas 31 koronaviruso infekcijos atvejis. Dar 21 vaikas susirgo amžiaus grupėje iki septynerių metų.

Rudens atostogos ir prie jų pridėta viena savaitė mokymosi iš namų davė teigiamą efektą.

Per dvi savaites, kai moksleiviams buvo atostogos ir vėliau taikytas nuotolinis ugdymas, šis skaičius, savivaldybės duomenimis, sumažėjo tris kartus.

5–12 klasių mokiniai Kaune ir toliau mokslus tęs mišriu būdu, pakaitomis derindami nuotolinį ir kontaktinį ugdymą.

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją bendrojo ugdymo įstaigose, kuri šiuo metu stabilizavosi, kol kas papildomų priemonių imtis nenumatoma.

Karantinas Kaune bei dar 20-yje savivaldybių įvestas praėjusią savaitę. Šią savaitę Vyriausybė nusprendė dėl koronaviruso pandemijos karantiną skelbti nacionaliniu mastu.

Jo metu vaikų darželiai bei pradinės klasės dirbs, o ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas vykdomas nuotoliniu būdu arba derinant nuotolinį su kasdieniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, per karantiną mišrus mokymo būdas bus leistas ir pradinių klasių moksleiviams, vyresniesiems bent dalis pamokų nuotoliniu būdu bus privalomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušrinė

Aušrinė portretas
Neįvedant nuotolinio mokymo, tai Kauno savivaldybės narių genocidas prieš mokytojus ir moksleivius. Ne už kalnų nauji savivaldos rinkimai, manau, kad nei vienas dabartinis narys išrinktas nebebus.

As

As portretas
Grąžinkite vaikams nuotolinį mokymąsi karantino metu!!!! Koks atstumas tarp vaikų klasėse 20 cm?Su kaukėmis visą dieną vaikams sėdėti yra sveikatos žalojimas!!! Eikit po velnių su tokiu karantinu!!! Labai tikiuosi kad Kauno meras padės savo mažiesiems piliečiams, ir atsauks kontaktines pamokas!!

Anonimas

Anonimas portretas
Komentuojantys, neperskaitę straipsnio pavadinimo,reiškia savo nuomonę.Pradinukai namuose vieni negali likti ir mokytis nuotoliniu būdu,prie ju ,atsitraukę nuo darbo,sėdi vienas iš tėvų.O mesti darbą yra labai rizikinga,iškyla klausimas ,kas tą šeimą išlaikys,gal aitvarai visko prineš?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių