Kauno rajonas jungsis prie žaliųjų savivaldybių iniciatyvos

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės taryba rugpjūčio 24 d. pritarė, kad būtų pasirašytas memorandumas dėl prisijungimo prie žaliųjų savivaldybių iniciatyvos.

Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimas su kitomis savivaldybėmis ir mokslo institucijomis padės efektyviau planuoti ir įgyvendinti aplinkai draugiškus pokyčius savivaldybėje. Prisijungusi prie šios iniciatyvos savivaldybė turės galimybę gauti aktualią informaciją apie žaliąją transformaciją, dalyvauti joms skirtuose teminiuose renginiuose ir mokymuose, naudotis žaliosios transformacijos ekspertų konsultacijomis.

Darni valstybė pradedama kurti aplinkai ir žmonėms draugiškuose miestuose.

Vienas pagrindinių Lietuvos, kaip ir visos ES, siekių iki 2050 m. – neutralaus poveikio klimatui ekonomika, kurios sektoriai ir regionai bus atsparūs klimato kaitos keliamiems aplinkos pokyčiams, pasižymės modernia, išteklius tausojančia, socialiai atsakinga, inovatyviomis technologijomis ir moksliniais tyrimais paremta plėtra. Darni valstybė pradedama kurti aplinkai ir žmonėms draugiškuose miestuose.

2022 m. įkurta laikinoji parlamentinė grupė „Žaliosios savivaldybės – 2030”, kurios pagrindinis tikslas ir siekis – burti nacionalinės ir vietos valdžios, mokslo ir verslo institucijas žaliųjų savivaldybių proveržiui pasiekti.

Žaliųjų savivaldybių koncepcija paremta ES Žaliojo kurso strategija. Ši iniciatyva siekia sistemingo perėjimo prie klimato neutralumo miestuose. Žaliųjų savivaldybių iniciatyva – puiki galimybė Lietuvai tapti lydere vykdant ES Žaliojo kurso programą, o svarbiausia – pritraukti aplinkai draugiškų investicijų.

Šios iniciatyvos ambicingas tikslas – pasiekti, kad 2030 m. Lietuvoje būtų bent penkios neutralaus poveikio klimatui savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu

nu nu portretas
Matijošaičio Kaunas jungiasi prie cementinio Bankoko,- betonas, jokių medžių, aukso imitacijos...

nu

nu portretas
o tai prie Matijosaicio Kauno jau nebesijungs? Kas atsitiko?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių