Kauno rajone „Johnson&Johnson“ vakcina be registracijos paskiepyta apie 500 žmonių

Kraujo centro antradienį vykdytoje akcijoje Kauno rajone vienos dozės „Johnson&Johnson“ vakcina paskiepyta apie pusę tūkstančio žmonių, o susidomėjimas pranoko lūkesčius.

Nors akcija Zapyškio miestelyje turėjo baigtis 16 val., Nacionalinio kraujo centro direktorius Daumantas Gutauskas prieš 17 val. BNS sakė, kad dar tebeskiepijami paskutiniai žmonės.

„Eilėje liko maždaug 50 žmonių, kuriuos mes dar vakcinuosime. Tikrai esame patenkinti savo pirma diena“, – kalbėjo jis.

„Žmonių aktyvumas iš tikrųjų šiek tiek nustebino – tokios didelės gyvos eilės nesitikėjome, bet pasistengėme priimti visus norinčiuosius“, – sakė Kraujo centro vadovas.

Apie 15.15 val. gyventojų prašyta nebestoti į eilę. Likusiems joje pralaukti teko apie dvi valandas, tačiau vyresni žmonės buvo kviečiami iš eilės, o jaunesni mielai sutikdavo juos užleisti.

Freepik.com nuotr.

Dauguma atėjusiųjų į gyvą eilę buvo vidutinio amžiaus gyventojai.

„Teko girdėti, kad šiek tiek stringa registracijos sistema, kai kur jie tiesiog negali užsiregistruoti. Kita vertus, jiems labai patogu, kad vakcina atkeliauja prie jų namų“, – apie priežastis, kodėl gyventojai rinkosi stovėti eilėje, pasakojo Kraujo centro direktorius.

Pasak D. Gutausko, Sveikatos apsaugos ministerija šiai akcijai skyrė pakankamai vakcinų, todėl jų stygiaus nebuvo, jų užteks ir kitomis akcijos dienomis.

Tokios didelės gyvos eilės nesitikėjome, bet pasistengėme priimti visus norinčiuosius.

„Buvome atsivežę tūkstantį vakcinų, kad tikrai nepritrūktume. Jas panaudosime vėliau, kiek liks“, – sakė jis.

Toks skiepijimas vyks daugiau nei 20-yje savivaldybių. D. Gutauskas vylėsi, kad ateityje procesas taps greitesnis.

Šios akcijos organizatoriai ragina proga pasinaudoti senjorus, nors pasiskiepyti galės bet kurie 18 metų ir vyresni žmonės. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

Akcija organizuojama kartu su miestų ir rajonų savivaldybėmis. Sklandžiam jos įgyvendinimui talkina „Caritas“.

Penktadienį, 11–16 val., skiepijimas vyks Trakų rajone, Lentvaryje. Vėliau birželį nurodytomis dienomis gyventojai kviečiami skiepytis Molėtuose, Kazlų Rūdoje, Ukmergėje, Šiauliuose, Kaišiadoryse, Jonavoje, Visagine, Derceklių kaime, Prienuose, Šakiuose, Žeimelyje, Klaipėdoje, Mažeikiuose ir Palangoje.

Organizatoriai nurodo, kad išvykų datos ar vietos vietos gali keistis priklausomai nuo oro sąlygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Organizuotumas tai stebina. Žmonės atėjo pasiskiepyti bet laukti reikia po 5h eilėj. Košmaras. Nu kaip sovietmečiu prie dešros. Niekas nepasikeitė

na

na portretas
ir runkeliai jei ne politpropoganda reikia Z Pinskuvienes si isaiskintu kas teisus?;;;

Pirmam

Pirmam portretas
Vatnike, pošol von, chemodan, vokzal, Rossija!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių