Kauno rajono bibliotekų darbuotojai lankytojus vėl aptarnaus iš savo darbo vietos

  • Teksto dydis:

Švelninant karantino sąlygas, nuo pirmadienio, gegužės 18 d., daugiau paslaugų galės pasiūlyti Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos padalinių bibliotekos. Tačiau jose bus aptarnaujami tik tie lankytojai, kurie dėvės apsaugines kaukes.

Knygų išdavimo į namus paslauga, kai jos buvo užsakytos telefonu, internetu ar atvykus į bibliotekas, ir toliau bus vykdoma neįleidžiant skaitytojų į knygų fondus. Vaikai galės naudotis tik knygų išdavimo paslauga. Gera žinia ta, skelbiama bibliotekos pranešime, kad darbuotojai jau galės aptarnauti lankytojus iš savo darbo vietos.

„Suaugusieji skaitytojai vėl galės pasinaudoti interneto skaitykla, tačiau ne ilgiau kaip vieną valandą. Ir dar naudinga žinoti, jog siekiant užtikrinti saugumą bei 2 metrų atstumą vienas nuo kito, vartotojai prašomi užsiregistruoti iš anksto, nes tik taip bus galima reguliuoti srautus interneto skaitykloje. Kol gyventojų skaitmeninio raštingumo mokymai Lietuvos viešosiose bibliotekose negali vykti, kviečiame nesustoti ir savo skaitmeninius įgūdžius tobulinti nuotoliniu būdu skaitmeninio raštingumo klasėse internete“, – siūlo Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai.

Parodų salės šioje bibliotekoje taip pat jau lauks lankytojų. Vėl bus teikiamos kopijavimo, skenavimo paslaugos, užsakius jas internetu ar vietoje. Tačiau kol kas nebus išduodami į namus ar skaitymui vietoje periodiniai leidiniai bei elektroniniai dokumentai. Periodinius leidinius galima skaityti elektroninėje erdvėje interneto skaitykloje.

Kauno rajono savivaldybės pranešime pabrėžiama, kad visos šalies viešosios bibliotekos aktyviai skatina gyventojus dalyvauti projekto „Prisijungusi Lietuva“ skaitmeninio raštingumo mokymuose. Šiuo metu mokymai vyksta nuotoliniu būdu.

Gerąja nuotolinių mokymų patirtimi gali dalintis Viešosios bibliotekos Pagynės padalinio lektorė Gabija Ščiukauskaitė, kurios pastangomis nuo balandžio 26-osios nuotoliniu būdu jau mokėsi 21 dalyvis. Jie lankė temas „Pristatymų rengimas“, „Viešosios paslaugos internetu kiekvienam“, „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir dalijimasis“, džiaugdamiesi galimybe įgyti naudingų žinių neišeinant iš namų. Dabar gyventojai sėkmingai registruojasi į kitas mokymų temas: „Dokumentų kūrimas internete ir dalijimasis su kitais“, „Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“ bei panašias.

Įdomų, turiningą laiką bibliotekų lankytojams žada ir vasarą. Lietuvos kultūros ministerijai papildomai skyrus lėšų knygų ir kitų dokumentų įsigijimui, bibliotekos planuoja užsakyti vertingų, visų grupių skaitytojų poreikiams reikalingų knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
O gal kas gali pasakyti kiek i tas bibliotekas susirenka .Senai visiems aisku , kad bibliotininkai darasineja lankytoju skaiciu

ar

ar portretas
tik rajono, o mieste kaip?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių