Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras įsikūrė Raudondvaryje

  • Teksto dydis:

Jau dešimtmetį gyvuojanti įstaiga – Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (VSB) – paskutiniąją rugsėjo dieną surengė kuklias įkurtuves naujoje vietoje, Raudondvaryje. Iki šiol ši įstaiga veikė Kaune.

Kauno rajono savivaldybės pranešime pažymima, kad skirta 100 tūkstančių eurų suma, už kurią pavyko atnaujinti buvusias Kauno rajono meno mokyklos Raudondvario filialo patalpas ir nupirkti Visuomenės sveikatos biurui naujų baldų. Įrengti darbo kabinetai, pasitarimų salytė, poilsio kambarys, sutvarkytas sanitarinis mazgas, pakeisti inžineriniai tinklai, numatyta įrengti oro kondicionavimo sistemą.

Atnaujintas patalpas pašventino Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios klebonas, monsinjoras Augustinas Paulauskas.

„Visuomenės sveikatos biuras yra įstaiga, kuria didžiuojamės. Stebinate savo kūrybiškumu ir veiklų įvairove, Jūs gebate įtraukti įvairias bendruomenės grupes, – pradedant vaikais ir baigiant senjorais. Šauniai vykdote nacionalinius ir tarptautinius projektus, gražiai komunikuojate su bendruomene“, – biuro darbuotojams per įkurtuves kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Sveikinimo žodį tarė ir Birštono merės pavaduotojas Vytas Kederys, – su šia savivaldybe Kauno rajono VSB taip pat sieja darbo santykiai.

Kauno rajono savivaldybė nuotr.

Kauno rajono VSB direktorius Laurynas Dilys pastebėjo, kad visuomenės sveikatos specialistų darbas sunkiai apčiuopiamas, jį galima pamatyti tik po kelerių metų ar net dešimtmečio, nagrinėjant visuomenės sveikatos rodiklius. Biuro specialistai įvairioms amžiaus grupėms organizuoja fizinio aktyvumo mankštas, nemokamas išvykas į Mastaičių baseiną. Vis didesnio gyventojų susidomėjimo sulaukia keliaujanti „Sveikatos stotelė“ ir „Sveikatos akademija“, kurios suteikia gyvenamojoje vietovėje žmonėms klausytis paskaitų apie sveiką gyvenseną. Ne mažiau svarbūs ir ugdymo įstaigose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai, kurių veikla nukreipta į mokyklų bendruomenes, vaikus, paauglius.

Visuomenės sveikatos biuras yra įstaiga, kuria didžiuojamės.

Daug dėmesio skiriama ir psichikos sveikatai. Rengiami mokymai Kauno rajono įmonių darbuotojams, siekiama mažinti darbe jų patiriamą stresą. Kas labai svarbu gyventojams, teikiamos priklausomybių konsultantų paslaugos, galinčios tapti gelbėjimo ratu šeimoms, susiduriančioms su šia ypač aktualia problema.

Įkurtuvių šventėje L. Dilys pažadėjo, kad jo vadovaujamas biuro kolektyvas stengsis dirbti dar geriau ir toliau ieškos inovatyvių veiklos formų, kurios padės stiprinti pakaunės gyventojų sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš Didvyrių

iš Didvyrių portretas
Nesupratau. Tai visi laukėm kad čia atsikels gydytojai iš Lietuvių gatvės, o čia kas do delegacija išsišiepus

Iš Raudondvario

Iš Raudondvario portretas
Tai ką jie veiks ir kokias funkijas atliks???? Visiška nesąmonė. Savivaldybė , matyt, neturi kur pinigų dėt. Savą chebrą reikia įdarbint!!!!!!!!!!!! Absurdas!!!!!!!!!

edita

edita portretas
na nesuprantama ju darbo esme,pasedeti ir paplepeti,nes realiu darbu nebuvo ir greitu laiku nenusimato,va kur plaiukia mokesciu moketoju pinigeliai,ne geda dar demonstruotis juk visi suprantam ,kad NIEKO neveikia realaus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių