Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno ramovėje – moderni lazerinė šaudykla

Kauno įgulos karininkų ramovėje atidarytos naujos erdvės, kuriose įrengta ir lazerinė šaudykla. Technologinių naujovių pasiūlė KTU Gynybos technologijų instituto mokslininkai.

LRT stop kadras

Lietuvos kariuomenės reprezentaciniai rūmai Kaune, dalyvaujant prezidentui Antanui Smetonai, atidaryti 1937 metais. Keturių aukštų pastato rūsyje buvo įrengta ir kovinių pistoletų šaudykla, sporto salė. Sovietmečių šios erdvės nuniokotos. Jų remontas užtruko penkerius metus.

Dabar, praėjus 79 metams visuomenei atveriami Karininkų ramovės rūsiai. Juose įrengta moderni lazerinė šaudykla. Čia bus galima treniruotis ir mokytis šaudyti dviem ginklais – pistoletu GLOC ir automatiniu šautuvu G-36.

„Nuo šiol čia galės dalyvauti šeimos, vaikai, paaugliai. Tokiu būdu ketiname skatinti mūsų šalies piliečių pasiruošimą besąlygiškai gynybai, kad kiekvienas tai mokėtų“, – sakė Kauno įgulos karininkų ramovės viršininkas majoras Donatas Mazurkevičius.

Lazerinę šaudyklą įrengę KTU Gynybos technologijų instituto mokslininkai sako sugalvoję ir naujovių. Vietoje įprastai mokymams naudojamų zigzauerių, pirmą kartą įdiegė pistoletą GLOC.

„Mokomieji ginklai puikiai imituoja visą šaudymo procesą: dėtuvės įdėjimą, spynos pertraukimą ir visus šaudymo režimus. Na, ir turbūt jau girdėjote atatranką šūvio metu. Taigi garsas taip pat imituojamas“, – pasakojo KTU mokslininkas Algimantas Fedaravičius.

Naujoje šaudykloje iš anksto susitarę taiklumą galės išmėginti ne tik karininkai ir jų šeimų nariai, jaunieji šauliai, bet ir visi norintys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų