Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno samariečiai įsikūrė atnaujintose patalpose

2014-11-18 08:57

Pirmadienį duris atvėrė naujai suremontuotas Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) socialinis centras ir vaikų dienos centras „Užuovėja“. Atnaujintose patalpose pagalba bus suteikta ne tik likimo nuskriaustiems vaikams, bet ir vienišiems, pagyvenusiems žmonėms.

Kauno samariečiai, sulaukę atvykusių partnerių ir rėmėjų iš Vokietijos, oficialiai atidarė naująjį savo centrą Šv.Gertrūdos gatvėje.

Dabar samariečiai savo veiklą vykdys 700 kv. m ploto naujose patalpose, kuriose anksčiau buvo įsikūręs Senamiesčio butų ūkis. Gavę iš savivaldybės leidimą eksploatuoti šias trejus metus nenaudotas patalpas, samariečiai iš dalies jas jau atnaujino.

"Renovacijai lėšų pasitelkta iš Vokietijos darbininkų samariečių sąjungos ir Kauno miesto savivaldybės. Baldus mums paaukojo geri žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių, o būtiną įrangą vaikų dienos centro "Užuovėja" virtuvei nusipirkome patys", – pasakojo Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus vadovas Mindaugas Vėlyvis.
Dalies patalpų, apie 300 kv. m, renovacija kainavo 230 tūkst. litų. M.Vėlyvis ypač džiaugėsi Vaikų dienos centro patalpomis, čia įrengta virtuve, valgomuoju kambariu, dušais, tualetais, patalpomis pamokoms ruošti.

Oficialių įkurtuvių dieną naujame samariečių centre koncertavę "Užuovėjos" ugdytiniai Vygantė, Ugnė ir Rokas džiaugėsi akivaizdžiais pokyčiais ir įvertino čia įrengtą vaikų dienos centrą taip: "Čia labai labai gera."

Kauno samariečiai ketina plėsti ir Pagyvenusių žmonių centro paslaugas. "Planuojame aptarti su miesto Socialinės rūpybos skyriumi mūsų galimybes teikti slaugos paslaugas ligoniams ir seneliams jų namuose. O kol kas turime specialų transportą žmonėms su negalia vežioti į įvairius objektus. Nuvežame ligonius dializės procedūrai ir parvežame į namus. Teikiame ir kitas paslaugas. Galime vežti gulinčius ligonius, nes turime reanimobillį. Be to, į mūsų Pagyvenusių žmonių centrą atvyksta žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių pasiimti už nedidelę auką slaugomiems ligoniams funkcines lovas, vaikštynes, suolelius į vonią, ramentus ir kitą specialią įrangą. Kai sukaupsime lėšų likusioms patalpoms atnaujinti, galėsime gerokai išplėsti samariečių paslaugas garbaus amžiaus žmonėms, ligoniams", – įsitikinęs M.Vėlyvis.

Lietuvos samariečių bendrija įsikūrė 1992 m. sausio 25 d. Bendrijos misija – humanitarinė pagalba socialiai remtiniems Lietuvos piliečiams, darbas su jaunimu, globa ir socialinių programų įgyvendinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų