Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno savivaldybėje - išankstinis balsavimas

2009-06-02 15:18
Kauno savivaldybėje - išankstinis balsavimas
Kauno savivaldybėje - išankstinis balsavimas / Antano Slavinsko nuotr.

Birželio 3-4 dienomis nuo 12 iki 20 val. Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje vyks išankstinis balsavimas, kurio metu bus renkamas Europos Parlamentas.

Balsuoti iš anksto gali visi Lietuvos piliečiai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Kiekvienas, norintis atiduoti savo balsą už kažkurią partiją ir jos kandidatus, su savimi privalo turėti rinkėjo pažymėjimą bei asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Jeigu rinkėjo pažymėjimo nesate gavę arba dokumentą pametėte, jį galėsite atsispausdinti balsavimo vietoje, Kauno miesto savivaldybėje.

Europos Parlamento rinkimai rengiami kas penkerius metus. 1979 metais surengti pirmieji tiesioginiai europiniai rinkimai, todėl šiemet dalis europiečių prie urnų eis jau septintą kartą, o 2004 metais į ES įstojusių šalių piliečiai savo valią išreikš antrąkart.

Europarlamentarai renkami penkerių metų kadencijai.2009 metų birželį išrinkti europarlamentarai mums atstovaus iki 2014 metų vidurio.

Norintys daugiau sužinoti apie kandidatus į Europos Palamentą, rinkimų komisijas, rinkimų teritorijas gali apsilankę svetainėje www.vrk.lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų