Kauno savivaldybės įstaigų kultūros ir meno darbuotojų algos didės dešimtadaliu

Iš 42-jų klausimų, įrašytų į pirmojo šiais metais Kauno miesto tarybos posėdžio dienotvarkę, vienas yra susijęs su savivaldybės kultūros įstaigų meno ir kultūros darbuotojų darbo apmokėjimu.

Antradienį miesto Taryba numato pritarti papildomam susitarimui prie dar 2018 m. spalio 4-ąją paskelbto memorandumo, kuriuo pasižadėta bendradarbiauti, siekiant didinti minėtų sričių darbuotojams atlyginimus. Pasirašyti papildomą susitarimą miesto politikai paves Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui.

ELTA primena, kad Kultūros ministerija ir savivaldybės memorandumu pripažino, jog savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai yra vieni mažiausių viešajame sektoriuje. Todėl numatyta siekti bendromis valstybės ir savivaldybių pastangomis didinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus. Tokį dokumentą pasirašė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Su savivaldybėmis sutarta, kad, atsižvelgus į 2020 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinius rodiklius bei įvertinus, jog valstybės skiriamos lėšos sudaro galimybes padidinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus vidutiniškai 7 proc., likusią dalį (3 proc. ar daugiau, jei galimybės leis) lėšų skirs savivaldybės, vadovaudamosi 2018 metų memorandumu „Dėl bendradarbiavimo siekiant didinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų darbo apmokėjimą“. Tokiu būdu bus užtikrinta, kad valstybės bei savivaldybių lėšomis savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai 2020 metais vidutiniškai didėtų ne mažiau kaip 10 proc.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
O vergams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių