Kauno senamiestis – ant pokyčių slenksčio: ar pritartumėte tokiai idėjai?

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė paskelbė architektūrinį idėjos konkursą, kuriuo siekiama rasti būdų, kaip Pilies automobilių aikštelę paversti parku, o parkavimo vietas perkelti po žeme. Tiesa, dar galėtų atsirasti ir naujas pastatas.

„Ar pritartumėte idėjai, kad dabartinėje Kauno pilies aikštelėje asfaltą su ten statomais automobiliais pakeistų viena didelė žalia erdvė? Tarsi savotiškas Santakos parko tęsinys poilsiui, laisvalaikiui, pasivaikščiojimams su vaizdu į Kauno pilį ir dailia Neries peizažo panorama“, – miestiečių nuomonės paklausė savivaldybės atstovai.

Jie nurodė, kad siekiama dabartinį parkavimą pakeisti į požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, taip esą vietų skaičius net būtų išplėstas iki 280 vietų.

Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus nuotr.

„Būtent tokią idėją siekia įgyvendinti Kaunas! Paskelbėme architektūrinės idėjos konkursą kviesdami architektus imtis projektavimo ir siūlyti savo vizijas. Tikslas – humanizuoti ir pritaikyti šią erdvę patogiam žmonių laisvalaikiui, kad ji praplėstų ir papuoštų vaizdingas Kauno pilies prieigas“, – aiškino miesto atstovai.

Būtent tokią idėją siekia įgyvendinti Kaunas!

Tačiau miesto planuose ne tik Pilies aikštelę perkelti po žeme, tačiau ir statyti naują pastatą.

„Maža to, šalia šios teritorijos, dabartiniame trikampiame sklype viduryje sankryžos (ties Jonavos ir A. Jakšto gatvių sankirta) galėtų iškilti savivaldybės administracinis pastatas. Čia įsikurtų po visą centrą išsibarstę savivaldybės skyriai, kad paslaugos kauniečiams būtų pasiekiamos greičiau, patogiau ir vienoje vietoje“, – nurodė Kauno atstovai.

Skelbiama, kad projektinius pasiūlymus galima pateikti iki 2024 m. gruodžio 12 dienos. Tuomet kitų metų pradžioje būtų vertinamos pateiktos architektūrinės idėjos, o geriausi autoriai apdovanoti piniginiais prizais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

issidirbinejomas pilnu tempu

issidirbinejomas pilnu tempu portretas
kai ligonine tai beveik uz miesto ribu.kai valdziagyviams darbo vieta tai miesto centre.

Anonimas

Anonimas portretas
Nu tikrai ne. Tik ne Senamiesty ir tikrai ne prie Pilies. Jei iš tiesų paslaugas norėtų teikti patogesnėj miestiečiams vietoj, tai statytūs pastatą kažkur aplink Savanorių ar Taikos gatves, kurios normaliai pravažiuojamos visiem ir neapmokestintos.

Slėptuvems irengt ar atnaujint pinigų nera

Slėptuvems irengt ar atnaujint pinigų nera portretas
O parku atnaujinimui, filharmonijoms, abejotino poreikio tiltams, paminklams buvusiam pirmajam ck člienui ar požeminems aikštelems- nors vežimu vežk . Kauniečių saugumas- nesvarbu ?
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių