„Kauno švara“ nuplovė Šančių protesto pėdsakus

  • Teksto dydis:

Penktadienį, 10 val. Šančių bendruomenė po savivaldybės langais juoda anglimi nupaišė daugiau nei 160 kryžių, kurie simbolizavo planuojamus kirsti medžius dėl Nemuno krantinės gatvės. Tačiau tokia protesto išraiška ilgai neužsibuvo. Popietę ją nuvalė „Kauno švaros“ darbuotojai.

Prieš pat Velykas šančiškiai surengė protesto akciją ir pavadino ją „Didžiojo penktadienio rauda“. Jos metu ant Laisvės alėjos grindinio, visai po Kauno miesto savivaldybės langais, bendruomenės nariai išpaišė daugiau nei 160 juodų kryžių. Kaip teigė patys protesto akcijos organizatoriai, būtent tiek medžių būtų iškirsta, jei prieštaringai vertinamas Nemuno krantinės gatvės projektas būtų įgyvendintas.

Tačiau protesto žymės ilgai miesto centre neužsibuvo. Internautai apie 15 val. socialiniuose tinkluose pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kad miesto tvarka besirūpinančios „Kauno švaros“ darbininkai visus juodus kryžius nuo granito plokščių nuplovė vandeniu.

„Taip stengiasi nuslėpti informaciją, jog tiesiant miestiečių nepageidaujamą gatvę ketinama iškirsti 160 medžių Nemuno krantinės skvere?“ – svarstė nuotraukomis pasidalijęs Lukas T.

Kiti šančiškiai tikino, kad protestas, matyt, bus suerzinęs savivaldybės atstovus, dėl to ir buvo paprašyta visus kryžius nuo grindinio nuplauti.

„Kauno diena“ primena, kad miesto savivaldybė ketina Nemuno krantinėje tiesti dviejų eismo juostų gatvę, platinti šaligatvį ir dviračių taką. Savivaldybės atstovai aiškina, kad taip bus patogiau pasiekti upę, daugiabučių gyventojams nebereikės į namus važiuoti dulkėtu žvyrkeliu. Visai neseniai buvo pristatytas pakoreguotas projektas. Jame atsisakyta tiesti gavę palei visą krantinę. Dabar siūloma išasfaltuoti atkarpą nuo A. Juozapavičiaus prospekto iki Kranto 11-osios gatvės.

Tačiau Šančių bendruomenė toliau įsitikinusi, kad tokio projekto žmonėms nereikia, nes esą gražią gamtos pakrantę pakeistų asfaltas, padidėtų triukšmas, tarša, tai turėtų neigiamą įtaką Nemuno krantinėje apsigyvenusiems ar žiemojantiems paukščiams. Šančiškiai laikosi pozicijos, kad gatvės turėtų būti tiesiamos ten, kur žmonės jos pageidauja, o ne ten, kur jos nereikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sąskaitą

sąskaitą portretas
tai sąskaitą šančių bendruomenei išrašys? ar miestas turi sumokėt už jų kvailystes? TEN KELIAS BŪTINAS, IR KUO GREIČIAU, medžių galima atsodint ir 300vnt. kelio reiktų nuo žalio geležinkelio tilto iki panemunės tilto, kelią nuo šančių namų aptvert garso nepraleidžiančia tvora, ir greitį 70km/h padaryt. būtų idealu. Juozapavičiaus gatvė turėtų likt tik važiuojantiems į šančius, o apvažiavimsa - važiuojantiems į panemunės pusę

Keista

Keista portretas
Šiandien - šv. Velykos, o Šančių bendruomenė puolama su srutovežiais ir mėšlo kratytuvais, kurie riaumodami veržiasi iš kai kurių agresyvių komentatorių nasrų. Baisu! Tvirtybės ištvermingai ir pilietiškai Šančių bendruomenei! Džiugių ir palaimingų Jums šv. Velykų!

KAUNIEČIAI JAU SUVOKIA, KAD GATVĖ BELIA KUR NEPROTEGUOJAMA

KAUNIEČIAI JAU SUVOKIA, KAD GATVĖ BELIA KUR NEPROTEGUOJAMA portretas
nes "Patys puikiai žinome, kad Kaune 70 proc. patalpų valdo su Matijošaičio įmonėmis susiję investuotojai" (2019-02-15 informacija Delfi) Po Kauno tarybos sprendimų – sklypai mero V. Matijošaičio sūnaus rankose. Nuo Vičiūnų vandenvietės atriektoje teritorijoje suformuotus sklypus įsigijo Kauno tarybos narys Šarūnas Matijošaitis!!! (2020-07-10 informacija LRT). "Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir jos sūnus tarybos narys Dainius Matijošaitis, miesto taryboje balsuodami dėl specialiųjų planų keitimo, supainiojo viešus ir privačius interesus, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).(2019-08-07 informacija Kauno dienoje). Taigi iš pradžių savivaldybėje prabalsuoja, o po to savivaldybės tarybos narys įsigyja tas žemes!!! Kas gali paneigti, kad su šeima susiję asmenys neįsigijo žemių Šančiuose, o savivaldybė prabalsavo už gatvę žaliojoje Kauno zonoje - Nemuno pakrantėje?
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių