Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojai apie kylančią COVID-19 atvejų kreivę: pradedame susigyventi su virusu

2022-01-08 15:40

Prie Kauno Kalėdų eglės ir prie Kauno pilies sutikti žmonės su portalo kauno.diena.lt žurnalistais pasidalijo savo reakcija į kylančią COVID-19 naujų atvejų kreivę.

Eglė su dukra Daina, į Kauną, kuriame kadaise gyveno, pasisvečiuoti atvykusi iš Druskininkų, sakė jaučianti, kad jau pradedame susigyventi su koronavirusu.

„Negąsdina manęs jokios kreivės. Esu su trečiu skiepu, plaunu rankas, dėviu kaukę ir vargo nematau. Nei anksčiau lankiausi, nei dabar nesilankau masiniuose renginiuose, daug laiko leidžiu lauke, sportuoju“, – pasakojo moteris, Rotušės aikštėje laukusi karšto gėrimo.

Kaunietė Vitalija, pro pilį Santakos link traukusi su seserimi, teigė jau du kartus persirgusi šia liga. Pirmą kartą – sunkiai, teko net ligoninėje gulėti. Antrą kartą, praėjus daugiau kaip pusmečiui, pakako pagulinėti namie. „Bet nenoriu trečio karto, todėl saugausi. Va ir nuo jūsų atokiau stoviu“, – kalbėjo pašnekovė, dirbanti prekybos sektoriuje.

Taip, žmonės serga, bet ne taip dramatiškai viskas kaip anksčiau. Reakcijos kitos.

Eglė su dukra Daina, į Kauną, kuriame kadaise gyveno, pasisvečiuoti atvykusi iš Druskininkų, sakė jaučianti, kad jau pradedame susigyventi su koronavirusu ir kad gyvenimas pradeda grįžti į vėžes.

„Dirbu sveikatos sektoriuje. Nepriklausomai nuo COVID-19 susirgimų skaičiaus dabar jau atsiradusi rutina, mažiau ekstremalių dalykų, tvarkos pokyčių. Pradedame visi susigyventi su tuo. Taip, žmonės serga, bet ne taip dramatiškai viskas kaip anksčiau. Reakcijos kitos“, – kalbėjo jauna moteris.

Kelerius metus šeima apsiėjusi be kelionių, šiemet jau ima kurti kelionių planus. Per du pirmuosius karantinus Eglė labiausiai pasiilgo bendravimo, išėjimo į viešas erdves, kavines. „Laisvės“, – patikslino ji.

Buvęs kelionių po Lietuvą ribojimas itin atsiliepė jos pomėgiui. „Aktyviai gyvenu. Mėgstu upėmis plaukioti su kalnų baidare. Žiema – pagrindinis mūsų sezonas Lietuvoje, nes tada vanduo aukštas.  Kompanija – iš skirtingų miestų, todėl kai buvo uždarytas laisvas judėjimas, labai pasijautė“, – pasakojo druskininkietė.

Reikia mokėti pastebėti ir džiaugtis tuo, ką turime gero dabar, šią akimirką, o ne verkti dėl to, ko neturime.

Vėliau į pokalbį įsijungęs menininkas Alvydas portalo kauno.diena.lt skaitytojams, darbuotojams ir visiems kauniečiams ėmė linkėti sveikatos ir kuo geresnės nuotaikos.

„Reikia mokėti pastebėti ir džiaugtis tuo, ką turime gero dabar, šią akimirką, o ne verkti dėl to, ko neturime. Mes nematome daug gerų dalykų, nuostabių žmonių, nors jie – prieš pat mūsų akis“, – optimizmu tryško vyras.

„Aišku, reikia saugotis, tausoti save ir rūpintis vienas kitu. Tas jau ir mažiukams aišku“, – pridūrė jis, stebėjęs kaip netoliese ant suolelio bandė atsisėsti du vaikai. Bandė savarankiškai ropštis, bandė vienas kitam padėti, bet be suaugusiųjų pagalbą šįkart neapsiėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų