Kauno tėvelių fantazija: netikėčiausi ir dažniausi vardai, kuriais pavadino šiemet gimusias atžalas

Šiemet kauniečiams gimė 2 802 mažyliai. Vienas jų mamai jau buvo septintoji atžala.

Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus Civilinės metrikacijos poskyrio vedėja Vaineta Munderzbakienė su kolegomis portalui kauno.diena.lt skaičiavo, kad be tų, kurie gimė Lietuvoje, mažieji kauniečiai šiemet dažniausiai gimė Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje ir Vokietijoje.

Deja, bendrai netekčių – pusantro karto daugiau nei gimimų. Mirtis pasiglemžė 4 341 gyventoją. Pernai tendencijos irgi buvo panašios. 3 047 gimimai ir 4 679 mirtys.

Šiemet vaikams buvo suteikta ir neįprastų vardų. Mergaitėms: Solėja, Atilija, Ivė, Lulu, Elani, Kosmėja Demetra, Darsija. Kai kurie kauniečiai savo sūnus pavadino Meitu, Deilonu, Satja, Aringu, Mertu, Turitu, Kovu, Ezra, Jutaru.

2022 m. Kaune 330 žmonių pakeitė savo pavardę. Tarp jų – 72 vyrai. Kito vardo panoro 83 kauniečiai. „Vardų keitimo spektras kaip visada buvo spalvingas: Tomas į Klaudijus, Rusnė į Taja Rusnė, Eugenijus į Augis, Deimantė į Amina, Paulius į Lukas, Akvilė į Akvilė Andrėja, Arina į Aleksandra, Raža Kadiža į Viltė, Aivaras į Aras, Henrikas į Dainius ir pan.“, – pasakojo poskyrio darbuotojai.

Buvo ir atvejų, kai vyriškas vardas keistas į moterišką ir atvirkščiai, pvz., Andrius tapo Rima, Agnė – Juliumi, Gabija – Apolonu (translyčių atvejai).

Mergaičių populiariausių vardų dešimtukas

1. Sofija

2. Luknė

3. Lėja

4. Austėja

5. Kamilė

6. Amelija

7. Izabelė

8. Patricija, Gabija

9. Smiltė, Liepa

10. Emilija, Adelė


Berniukų populiariausių vardų dešimtukas

1. Lukas

2. Markas

3. Jonas

4. Adomas

5. Motiejus

6. Dominykas

7. Jokūbas

8. Benas

9. Nojus

10. Herkus



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Dar yra gražus vardas berniukui Agbungbis.

Cha

Cha portretas
Kodel nematau gražaus lietuviško senovinio vardo Pisėjas ?

Šitiek nupušusių tėvų !!!

Šitiek nupušusių tėvų !!! portretas
Normaliam būtų sarmata savo vaiką garsiai pašaukti Lulu , Kosmosu ar Demetra... Bet iš ko gi pažinsi berazumį .... Mes kadaise (sovietmečiu) ant juoko savo šunį buvom pavadinę Sputniku... Pasirodo , kad žmonės drąsiai TYČIOJASI IR IŠ SAVO VAIKELIŲ....
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių