Kauno vadovai: koreguoti savivaldybių ribų keitimo sąlygas proceso eigoje – nesolidu

Seimui antradienį nusprendus pakeisti apklausų, vykdomų keičiant savivaldybių ribas tvarką, Kauno miesto vadovai tokį sprendimą vadina nesolidžiu.

Kauno savivaldybė yra inicijavusi dalies Kauno rajono teritorijų prijungimą prie miesto. Rajono savivaldybė ir kai kurios bendruomenės tam priešinasi.

„Seime priiminėjami šio klausimo sprendimai „stato vežimą prieš arklį“. Atrodo keista ir nesolidu koreguoti taisykles procesui jau prasidėjus“, – BNS atsiųstame komentare sako Kauno vicemeras Andrius Palionis.

„Tai parodo, kad politikai į žiedinių savivaldybių klausimą ir toliau žiūri ne iš esmės, bet veikiau gindami tam tikrus siaurus interesus“, – pridūrė jis.

Seimas antradienį priėmė Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisą, pagal kurią keičiant savivaldybių ribas reikės visų dalies teritorijos netenkančios savivaldybės gyventojų apklausos.

Pokyčiams pagal šias pataisas turės pritarti daugiau kaip pusė ir prie kitos savivaldybės jungiamos, ir liekančiosios teritorijos gyventojų.

Pataisos įsigalios jas pasirašius prezidentui Gitanui Nausėdai.

Pasak A. Palionio, tai Kauno planų nekeičia.

„Mūsų tikslas buvo ir toliau išlieka tas pats – išgirsti žmonių nuomonę dėl savivaldybės administracinių ribų išplėtimo, siekiant suteikti gyventojams prieinamas ir kokybiškas paslaugas bei panaikinant dirbtines biurokratines kliūtis“, – teigė jis.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu dokumentai dėl Kauno rajono teritorijų prijungimo tebėra ruošiami ir derinami su atsakingomis institucijomis.

Šiuo metu įstatyme numatyta, kad teritorijų ribų perbraižymui pakanka savivaldybių, kurių teritorijų ribos keičiamos, tarybų nuomonės ir teritorijos dalies, priskiriamos kitai savivaldybei, vietos gyventojų nuomonės.

Mūsų tikslas buvo ir toliau išlieka tas pats – išgirsti žmonių nuomonę dėl savivaldybės administracinių ribų išplėtimo.

Pataisas inicijavo socialdemokratų parlamentarai Julius Sabatauskas ir Raminta Popovienė, Kauno miesto savivaldybės tarybai rugsėjį pasiūlius Vyriausybei inicijuoti dalies Kauno rajono seniūnijų prijungimą.

Kaunas norėtų išsiplėsti prijungiant Garliavos, Akademijos, Karmėlavos ir Lapių miestelius bei 95 kaimus, esančius šiose seniūnijose: Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Garliavos, Garliavos apylinkių, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Rokų, Samylų ir Užliedžių.

Kauno miesto valdžia teigia, kad taip gyventojai gautų kokybiškesnes paslaugas. Rajono, kuriam vadovauja socialdemokratai, valdžia tokiems planams griežtai priešinasi ir vadina tai manipuliacija.

Kauno vicemero A. Palionio teigimu, miestas būtų siūlęs apjungti miestą su visa Kauno rajono teritorija, tačiau to neleido galioję teisės aktai.

Savivaldybių teritorijų keitimus teikia Vyriausybė, tam reikia ir Seimo pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
O prievartauti rajono gyventojus jungtis prie miesto-solidu? O nesąmonė su darzeliais-solidu?Taigi geriau patyleti

Kauno tarybos narius vyt iš rajono

Kauno tarybos narius vyt iš rajono portretas
Kauno tarybos narius vyt iš rajono, kurie rajone gyvena, jie tą visą "šūdą ir mala"

Kauno aferistai NE VADOVAI

Kauno aferistai NE VADOVAI portretas
Kauno aferistai NE VADOVAI.... kokie jie vadovai jei užsiima AFEROM .....rajonas jau 10 metų kartoja ...jungtis PRIE Kauno nenori ... kam tos išlaidos apklausom, kurios buvo DAUG KARTŲ...... geriau mokytojamS tuos pinigus gražinkit
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių