Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdininkus kontroliuos moteris

2013-07-27 17:00

Nurungusi aštuonis kandidatus, kurių daugumą siejo glaudūs ryšiai su įvairiomis partijomis, Kontrolės ir audito skyriui vadovaus nepartinė  Žana Gasparavičienė.

Kauno valdininkus kontroliuos Žana Gasparavičienė
Kauno valdininkus kontroliuos Žana Gasparavičienė / Artūro Morozovo nuotr.

Nurungusi aštuonis kandidatus, kurių daugumą siejo glaudūs ryšiai su įvairiomis partijomis, Kontrolės ir audito skyriui vadovaus nepartinė  Žana Gasparavičienė.

Laimėjo nepartinė

Šiame konkurse veržėsi dalyvauti 13 kandidatų, tačiau keletas jų vėliau atsiėmė paraiškas. Dauguma kandidatų buvo siejami su įvairiomis partijomis, tačiau jiems tai laimėti nepadėjo. Konkurso nugalėtoja vakar paskelbta nepartinė Ž.Gasparavičienė, iki šiol dirbusi savivaldybės Turto skyriaus, Turto valdymo poskyrio vyriausiaja specialiste.

"Kad oficialiai galėtų pradėti eiti pareigas, jos kandidatūrą dar turėtų patvirtinti miesto taryba. Tai turėtų įvykti per rugsėjo 12 d. vyksiantį posėdį", – sakė atrankos komisijai vadovavęs savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas.

Tiesa, ši procedūra – daugiau formalumas, nes, miesto tarybai neaptvirtinus konkurso laimėtojos kandidatūros, grėstų teisminiai ginčai.
Kauno politikai ilgametį savivaldybės kontrolierių Gediminą Raudonį iš pareigų atleido dar metų pradžioje, laikinai pareigas ėjo šios tarnybos vyriausiasis specialistas Kornelijus Kleinauskas.

Rengėsi konkursui

"Ar tikėjausi laimėti? Taip, žinoma. Esu dalyvavusi nemažai konkursų, teko patirti ir ne vieną pralaimėjimą. Bet jeigu nusprendi dalyvauti konkurse, turi tikėtis geriausio", – "Kauno dienai" sakė Ž.Gasparavičienė.

Ji Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete baigė filologijos studijas. Vėliau dirbo įvairiose įstaigose ir bendrovėse, turėjo savo verslą. Savivaldybėje ji dirba nuo 2011 m.
Ž.Gasparavičienė pasakojo, kad pastaruoju met atidžiai stebėjo Kontrolės ir audito tarnybos veiklą.

"Nenoriu įžeisti buvusių kontrolierių, bet šiuo metu savivaldybėje daugiau girdime apie iškirptes, o ne apie kontrolieriaus veiklą. Ar nebijau stiprių politinių vėjų šioje tarnyboje? Yra tokia frazė: jei bijai – nepradėk, jei pradėjai – nebebijok. Aš jau pradėjau", – sakė ji.

Senoji gvardija

"Kauno diena" rašė, kad Kontrolės ir audito tarnybos vadovo konkurso kandidatų sąraše išsiskyrė kontroversiškai vertinama konservatorė Virginija Žuromskaitė. Buvusiam savivaldybės Turto valdymo departamentui vadovavusios V.Žuromskaitės pavardė buvo minima ne vienoje įtartinoje istorijoje.

Politikai ne kartą viešai šaukė, kad ji proteguoja tam tikras kompanijas ir prisideda prie savivaldybei nepalankių sandorių organizavimo, tačiau tokie vieši pareiškimai oficialiais kaltinimais niekada nevirto.

Kalbama, kad faktas, jog konkursą laimėjo jokiai partijai nepriklausanti Ž.Gasparavičienė, ne itin patiko kai kuriems valdančiosios koalicijos nariams.
Steigs naują etatą?

"Kauno dienos" žiniomis, savivaldybėje svarstoma galimybė artimiausiu metu Kontrolės ir audito tarnyboje įsteigti pavaduotojo etatą. Įtakingi miesto politikai neslėpė, kad į šią vietą bus bandoma pasodinti konservatorę V.Žuromskaitę.

S.Vaičikauskas, paklaustas apie tokią savivaldybės kontrolieriaus tarnybos plėtrą, tvirtino nieko nežinantis.

"Su manimi asmeniškai apie tai niekas nekalbėjo", – tikino jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų