Kauno vicemeras tapo Baltijos miestų sąjungos prezidentu

  • Teksto dydis:

Kaune pirmą kartą vyko daugiau kaip pustrečio šimto aukšto lygio politikų, miestų tarnautojų, įvairių sričių ekspertų ir jaunimo atstovų sutraukusi 15-oji Baltijos miestų sąjungos (Union of the Baltic Cities – UBC) generalinė konferencija. Ji Kaunui tapo ypatinga – generalinės asamblėjos metu naujuoju UBC prezidentu išrinktas Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

„Ačiū, kad būdamas šioje organizacijoje galėjau mokytis. Darysiu viską, kad šį iššūkį, šią kelionę įveikčiau geriausiai kaip tik galiu. Tikiu, kad mes su komanda įnešime naujų vėjų ir išlaikysime puikias tradicijas. Neįsivaizduoju darbo vienas, esu komandos žmogus, todėl džiaugiuosi, kad visus šiuos iššūkius galėsiu priimti su puikia komanda“, – kalbėjo M. Jurgutis.

Kauno vicemeras organizacijai vadovaus ateinančius dvejus metus. Iki šiol jis buvo organizacijos viceprezidentu. Kauno atstovo tapimas Baltijos miestus vienijančios organizacijos vadovu patvirtina Kauno svarbą ir įdirbį regione.

UBC konferencija Kaune vyko tris dienas. Pirmą kartą Kaune organizuoto renginio tema – „Įtraukaus ir į gyventoją orientuoto miesto kūrimas“. UBC konferencijos posėdžiuose, seminaruose ir generalinėje asamblėjoje aukšto rango pranešėjai aptarė minėtas temas, aktualias ir turinčias tiesioginės įtakos Baltijos jūros regionui.

Tarp pranešėjų dalyvavo Suomijos vietos valdžios ir nuosavybės valdymo ministrė Sirpa Paatero ir Baltijos jūros valstybių tarybos sekretoriato generalinio direktoriaus pavaduotojas Berndas Hemingway'us.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kada skirs A tualetu baltuprezident?......

cha cha cha

cha cha cha portretas
Vieningai,vieningo Kauno chebra. Kiek kainavo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių