Pereiti į pagrindinį turinį

Keičiasi Kauno apskrities vyrų krizių centro adresas

2017-08-10 13:12
DMN inf.

Devynerius metus Žemuosiuose Šančiuose veikęs Kauno apskrities vyrų krizių centras persikrausto į Centrą. Nuo rugpjūčio vidurio pagalbos galite ieškoti K.Donelaičio g. 33, 515 kabinete.

Dovilė Bubnienė Dovilė Bubnienė Dovilė Bubnienė Dovilė Bubnienė

Aibė problemų

Vaikinas, kurį prieš mėnesį paliko mergina. Jauna šeima, susidūrusi su tariama ar tikra neištikimybe. Mama, kurios sūnus Airijoje, tačiau susisiekti su juo ne visada lengvai gali. Vyras, kuris smurtavo prieš žmoną. Tėvas, skriaudžiamas sūnaus. Vyresnio amžiaus pora, susidūrusi su "tuščio lizdo" sindromu. Jaunas vyras, apimtas nevilties ir beprasmybės jausmo. Tėtis, mylintis savo vaikus, tačiau juos matantis tik kartą per dvi savaites. Žmona, kurios vyras lanko smurtinio elgesio keitimo programą.

Tai tik maža dalis Kauno apskrities vyrų krizių centre psichologo konsultacijas lankančių žmonių problemų.

Teko išsikraustyti

Nuo pat įsteigimo dienos, 2009-ųjų sausio, centras buvo įsikūręs A.Juozapavičiaus prospekto 77-o namo palėpėje. Krizių centro specialistai buvo dėkingi fiziniam asmeniui, kuris devynerius metus leido naudotis patalpomis tik už simbolinę nuomą, suprasdamas, kad tai – ne pelno organizacija.

Savo buvusiems, esamiems ir būsimiems klientams norime pranešti, kad nuo rugpjūčio vidurio mūsų buveine tampa Donelaičio g. 33 namo 515 kabinetas.

Per vienus metus krizių centre apsilanko iki 200 klientų – apie pusė jų ir daugiau pageidauja individualios pagalbos, kita pusė lanko įvairius grupinius užsiėmimus (streso įveikimo mokymus, elgesio keitimo programą ir pan.).

Nemažai kauniečių žinojo adresą A.Juozapavičiaus pr. 77, tačiau, centro darbuotojų teigimu, pokyčiai neišvengiami. Šiuo metu dalis pastato yra parduota, likusi aktyviai pardavinėjama. Kauno apskrities vyrų krizių centrui teko ieškoti kitų patalpų.

Du kabinetai

"Savo buvusiems, esamiems ir būsimiems klientams norime pranešti, kad nuo rugpjūčio vidurio mūsų buveine tampa Donelaičio g. 33 namo 515 kabinetas. Tai du kambariai, vienas bus skirtas išimtinai individualioms arba poros konsultacijoms. Kitame vyks grupių užsiėmimai, o laisvu nuo jų metu dirbs administracija", – sakė centro vadovė psichologė Dovilė Bubnienė.

Pasak jos, centras gauna nedidelį finansavimą iš Kauno miesto savivaldybės darbui su smurtaujančiais asmenimis, taip pat laukiama paramos iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

"Visgi šie metai yra pirmieji, kai teikiame ir mokamas paslaugas, kad išgyventume. Kartu su partneriais dar planuojame pradėti įgyvendinti Bendruomeninių šeimos namų projektą, taip pat teikti skubią pagalbą įgyvendinant Savižudybių prevencijos programą. Psichologo paslaugos asmenims pagal šias programas bus nemokamos. Daugiau apie tai paskelbsime per artimiausias dvi tris savaites. Klientams (vyrams ir moterims), norintiems gauti pagalbą po 17 val. ir šeštadieniais, tokią galimybę taip pat sudarysime, bet šios paslaugos ir toliau bus mokamos. Būtina išankstinė registracija", – pasakojo D.Bubnienė.


Daugiau paslaugų

Krizių centre, be individualių ir poros konsultacijų, teikiama mediacijos paslauga, teisininko konsultacijos, o jau nuo rugsėjo kartą per savaitę vakarais vyks ir įvairių grupių užsiėmimai. Tai ir streso įveikimo mokymai (pagal Mindfulness – įsisąmonintas dėmesingumas), ir mišri (vyrų ir moterų) skyrybas išgyvenančiųjų grupė, ir kitos. Grupes ves psichologė Dovilė Bubnienė.

Dėl detalesnės informacijos ir registracijos kreipkitės tel. 8 636 81 621 arba rašykite elektroniniu paštu [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų