Keistas sprendimas: Vytauto parko laiptų pakopas tvarko montažinėmis putomis

Laiptai, vedantys iš Laisvės alėjos į Vytauto parką, buvo tikrai apleisti, pakopos išsiklaipiusios, tačiau kauniečius nustebino šių laiptų tvarkymo būdas. Ištrupėjusios vietos tiesiog užpildytos montažinėmis putomis.

Nustebino tvarkymo darbai

Šią savaitę kauniečiai pradėjo dalytis pastebėjimais, kaip tvarkomi Vytauto parko laiptai. Tas vietas, kur nuo laiko nusidėvėjo betonas, darbininkai paprasčiausiai užpildė montažinėmis putomis.

Miestiečiai stebėjosi, jog putos pripurkštos į visas landas, kuriose trūko įprastų statybinių medžiagų. Ant viršaus dar padengta raudono grunto sluoksniu, o jis – tinku.

Ar jūs matėte tokią laiptų tvarkymo technologiją? Čia rimtai?

„Ar jūs matėte tokią laiptų tvarkymo technologiją? Čia rimtai?“ – socialiniame tinkle „Facebook“ stebėjosi kaunietis Sigitas.

Jam antrino ir kiti, sakydami, kad nėra regėję, jog laiptų tvarkymo darbams būtų naudojamos montažinės putos. „Specialiai ėjau pažiūrėti, nes kai išgirdau tokią informaciją, pamaniau, kad žmonės juokauja ir bando padaryti pokštą. Iš tiesų nustebino, kad vadinamasis „makrofleksas“ pripurkštas po laiptų pakopomis, o ant viršaus aptinkuota. Nežinau, ar tai patikima ir ilgam laikys“, – pasirinktu laiptų pakopų tvarkymo būdu abejojo Romas.

Avarinė tarnyba

Specialistai „Kauno dienai“ aiškino, kad montažinėmis putomis Vytauto parko laiptų pakopos tvarkomos laikinai. Imtis tokių priemonių teko dėl to, jog nenorėta, kad lietus išplautų ką tik sutvarkytas laiptų vietas.

„Šiuo metu Vytauto parke vykdome avarinį laiptų remontą, tvarkome suskilinėjusias ir išbyrėjusias laiptų pakopas, jų ertmes pildant betonavimo mišiniu. Antradienį, atsižvelgiant į pranešimus dėl ypatingai lietingų oro sąlygų, mūsų darbininkai surado laikiną sprendimą: kad liūtis neišplautų šviežiai išlieto betono sluoksnio, jį užpūtė montažinėmis putomis.

Kitą dieną, t.y. trečiadienį, montažinės putos buvo pašalintos ir laiptų remonto darbai vyko įprastine tvarka“, – komentavo bendrovės „Kauno švara“ Miesto tvarkymo ir ūkio skyriaus vadovas Ramūnas Vosgirdas.

Tvarkys kapitaliai

Kol kas „Kauno švara“ tik šalina didžiausias bėdas, kurios trukdo saugiai naudotis laiptais, tačiau Kauno miesto savivaldybė rengia projektą ir į Vytauto parką kylantys laiptai bus sutvarkyti kapitaliai.

„Vytauto parko laiptų projektas šiuo metu derinamas su paveldo specialistais, nes laiptai yra kultūros paveldo teritorijoje. Kaip tik ruošiamas techninis projektas. Jį parengus ir viską suderinus su paveldosaugininkais, paaiškės, kaip bus daromas laiptų remontas bei kaip pasikeis bendras vaizdas“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis nurodė, kad tikimasi iki rudens parengti projektą ir paskelbti darbų rangos konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
skandalas...

Žilvinai R \\\\\.../////

Žilvinai R  \\\\\...///// portretas
Nekišk nosies,gausi per snapą.Atsigavai ?????????????

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Kokia darbų kaina????
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių