Pereiti į pagrindinį turinį

Kiemuose telkšojo dyzelinas. Pasidarbavo vagys?

2009-07-21 18:39
Kiemuose telkšojo dyzelinas. Pasidarbavo vagys?
Kiemuose telkšojo dyzelinas. Pasidarbavo vagys? / Antano Slavinsko nuotr.

Mįslė pareigūnams: daugiabučių prieigose iš lengvųjų automobilių išsilieję degalai - tiesiog techninis mašinų gedimas ar sprunkančių vagių „palikimas“.

Pora panašių nelaimių

Dvi dienas iš eilės Kauno miesto ugniagesiams gelbėtojams teko vykti į daugiabučių kiemus ir likviduoti ten iškilusias nežymias ekologines nelaimes - surinkti iš lengvųjų automobilių išsiliejusį dyzelinį kurą bei išvalyti užterštus panašaus dydžio, dvidešimties kvadratinių metrų plotus. Anot pareigūnų, sutapimų čia būta ir daugiau - abu teršalų išsiliejimo atvejus gyventojai pastebėjo ryte, tame pačiame Dainavos mikrorajone, maždaug kilometro atstumu.

Pirmadienį tokia nelaimė įvyko Birželio 23-osios gatvėje, ties 11 numeriu pažymėtu namu. Daugiabučio kieme buvo prilaistyta dyzelino. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai surinko apie 10 kilogramų teršalų, kurie buvo išvežti į bendrovėje „Kauno švara“ įrengtą specialų pavojingų atliekų saugojimo konteinerį.

Prakiuręs kuro vamzdelis

Kone analogiška situacija užfiksuota ir sekmadienio rytą. Tąkart Žiemių gatvėje, prie 28A namo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje buvo išsiliejęs dyzelinis kuras. Atvykę į nelaimės vietą, pareigūnai rado „Volkswagen Passat“ markės lengvąjį automobilį, iš kurio tekėjo teršalai. Šįsyk iš viso surinkta apie 30 litrų išsiliejusio kuro ir specialiu sorbentu bei vandens mišiniu nuplauta kelio danga.

Beje, gelbėtojai užsandarino prakiurusį kuro padavimo vamzdelį. Ar šis mašinos gedimas buvo atsitiktinis ar kažkieno padarytas tyčia, ugniagesiai teigė tegalintys spėlioti. Neatmetama, kad tai galėjo būti vagišių darbo rezultatas, tačiau abejonių kelia į aplinką patekęs gana didelis kiekis degalų. Paprastai, anot pareigūnų, ilgapirščiai darbuojasi kur kas „švariau“, stengdamiesi ne išlaistyti grobį ant žemės, o kuo sklidiniau pripildyti savo talpas.

Degalus vagia retai

„Kauno dienos“ kalbintas Dainavos policijos komisariato viršininko pavaduotojas Šarūnas Martinkėnas teigė, kad degalų vagystės iš automobilių jo prižiūrimoje teritorijoje - visiška retenybė, pasitaikanti vos sykį per mėnesį ar net dar rečiau. Pastarosiomis dienomis dėl tokio patirto nusikaltimo į teisėsaugininkus niekas iš gyventojų nesikreipė.

„Minėti du įvykiai gali būti tik atsitiktinumas. Juolab kad kaip tik šiomis dienomis Kaune siautė smarkios liūtys. Galbūt iš kažkur ir buvo paplauti teršalai, išplitę po kiemą. Kokių nors tendencijų apie degalų vagystes iš lengvųjų automobilių tikrai nematyti“, - sakė Š.Martinkėnas.

Kur kas didesnį galvos skausmą policijos pareigūnams sukelia vagystės iš vilkikų ir kitų sunkiasvorių transporto priemonių, kurios degalų vagis masina gerokai didesniais kiekiais. Tiesa, pareigūnai įžvelgia ir kitą medalio pusę: karts nuo karto pasitaiko atvejų, kai vairuotojai iš užsienio parduoda degalus, o po to pareiškia neva buvę apvogti. Jų tikslas gauti dokumentą iš policijos, kad grįžus į gimtąją šalį galėtų pateikti jį savo darbdaviams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų