Kieno atminimą vertėtų įamžinti Studentų skvere?

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė svarsto miesto centre esančiame Studentų skvere įamžinti akademikų atminimą bei tikisi sulaukti pasiūlymų, kieno atminimas turėtų būti įamžintas.

„Kaunas yra akademiškas miestas, niekas to turbūt nepaneigs. Bet jokių akademiškumo atributų, kurie padėtų mums pasakoti savo miesto istoriją, mes neturime. Tad kodėl nepagalvojus apie iškilių Kauno akademikų atminimo įamžinimą Studentų skvere? Viskas yra idėjinėje stadijoje, todėl norėčiau visus pakviesti gilesnei diskusijai apie tai, kieno atminimą vertėtų įamžinti šioje svarbioje vietoje“, – BNS teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Ką daryti su šiuo palei K.Donelaičio gatvę esančiu skveru, išsidėsčiusiu tarp Vytauto Didžiojo (VDU) ir Kauno technologijos universitetų centrinių rūmų, savivaldybės atstovai tarėsi praėjusios savaitės pabaigoje. Pasak P.Mačiulio, nors Studentų skveras svarbus miesto tapatybei, šiuo metu jis „neatrodo taip, kaip turėtų atrodyti“.

Svarstoma, kad vykdant Laisvės alėjos rekonstrukciją, tuo pačiu būtų galima atnaujinti ir šį skverą.

Pernai netikėtai mirus VDU profesoriui filosofui Leonidui Donskiui, P.Mačiulis sakė, kad bus ieškoma būdų, kaip mieste įamžinti jo atminimą.

VDU Marketingo ir komunikacijos tarnybos atstovė Ina Žurkuvienė BNS teigė, kad universitetas savo ruožtu rengia planus, kaip būtų galima įamžinti profesoriaus atminimą, tačiau jų kol kas nedetalizuoja. Pasak I.Žurkuvienės, universitetas teigiamai žiūri į savivaldybės idėją dėl Studentų skvero ir mielai bendradarbiautų, ieškant geriausių sprendimų šiai erdvei.

Studentų skveras įrengtas 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas  portretas
Šiame skvere VIENAREIKŠMIŠKAI turėtų būti įamžintas KAZIMIERAS BARŠAUSKAS! !!! Jis 1956 metais, man, tiktai grįžusiam iš 15 metų tremties, TĖVIŠKAI patarė - kur mokytis ir kokiu keliu eiti! Amžinai jam busiu dėkingas.

Anonimas

Anonimas portretas
Siūlau prisiminti akademiką, chemiką, poliglotą Andrių N0V0DV0RSKĮ, mirusį kažkur apie 1975 metus. Tai buvo viena šviesiausių ir maloniausių asmenybių Kauno politechnikos instituto istorijoje. Šį žmogų mylėjo ir gerbė visi, nuo studento iki dėstytojų.

Dargyvas

Dargyvas portretas
Mano šuo Teris kažkada čia apkandžiojo studentą-komjaunuolį...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių