Ko iš naujo Seimo tikisi kauniečiai?

20 val. užsidarė visos Seimo rinkimų balsavimo vietos, prasideda balsų skaičiavimas. Aktyviai balsavę kauniečiai atskleidė, kokio Seimo tikisi ateinančioje kadencijoje bei kokios politikų savybės paskatino būtent jiems patikėti valdžią.

Ar lengva apsispręsti?

Rinkimų dieną kalbinti kauniečiai tikino, kad nebuvo labai lengva apsispręsti. Kai kuriems rinkėjams padėjo debatai, kuriuose jie galėjo išgirsti politikų idėjas ir kryptis, kuriomis planuoja Seime dirbti.

„Nelabai lengva. Nesvarbu, už ką balsuotum, nelabai matau tų pokyčių, visi tą patį šneka. Aišku, dabar tikiuosi, kad bus geriau – ir socialinė sritis, ir medicina. Nors, kad būtų kuo mažiau korupcijos, mažiau pyktųsi, nes šioje kadencijoje tikrai buvo daug nereikalingų nesutarimų. Reikia, kad dirbtų dėl žmonių, Lietuvos, o ne dėl savo ambicijų“, – kalbėjo viena rinkėja, balsavusi Miško apylinkėje.

„Aš buvau iš anksto apsisprendus, tai man viskas paprasta. Tikiuosi iš Seimo sąžiningumo, darbo valstybei, o ne populizmo. Man svarbi politikų kompetencija, sąžiningumas, atsakomybė ir jau nudirbti darbai“, – pasisakė J. Jablonskio apylinkėje kalbinta rinkėja.

Aurimo Barkausko nuotr.

Pokyčiai ar stabilumas?

Ponia Danutė aiškino, kad visada balsuoja už tuos pačius, taip esą politikai gali tęsti pradėtus darbus. „Man nepatinka, kai nuolat keičiasi valdžios. Atrodo, vienus išrinkom, kitą kadenciją jau kiti. Reikia leisti politikams įgyvendinti jų programas, nes kartais dideli projektai neįgyvendiname per keturis metus“, – tikino pašnekovė, prisipažinusi, kad jos balsas įkrito į konservatorių rinkimų kraitį.

Dar vienas kaunietis patikino, kad apsispręsti nebuvo sudėtinga, nes visada balsuoja už tuos pačius. „Tikiuosi, kad būtų daugiau sąžiningumo ir doros. Norisi, kad suprastų, kas yra žmogus, jį mylėtų, o ne dirbtų sau“, – nuomonę išsakė A. Mackevičiaus apylinkės rinkėjas.

Tikiuosi, kad būtų daugiau sąžiningumo ir doros. Norisi, kad suprastų, kas yra žmogus, jį mylėtų, o ne dirbtų sau.

„Aš pensininkė, tai man aktualu pensijos, kad jas keltų. Niekas nežino, ar tai bus tik pažadas, ar įgyvendins, bet tikimės, kad bus geriau. Tikrai turėtų būti geriau, nei buvo prieš tai“, – kalbėjo „Aušros“ gimnazijoje balsavusi ponia Dalia. Ji pridūrė, kad nekantriai lauks rinkimų rezultatų, nes jai svarbu, kokia kryptimi toliau keliaus Lietuva.

Dar keli sutikti jaunuoliai atskleidė, kad balsą atidavė už žaliąsias idėjas. Buvo ir tokių, kurie patikėjo socialdemokratų programa. „Man svarbu, kad kuo mažiau balsų gautų visi tie neaiškūs veikėjai, kurie pastaruoju metu iš visur išlindo. Todėl nelabai svarbu, kas laimės – socialdemokratai, konservatoriai ar demokratai. Jie vis tiek galės užtikrinti stabilumą, nes iš tų naujai susikūrusių politinių darinių būtų galima tikėtis nebent chaoso valstybėje“, – nurodė Paulius, pridūręs, kad ir pats rinkosi tą partiją, kuri jau turi patirties.

Aurimo Barkausko nuotr.

Rinkėjų aktyvumas

Šiuose Seimo rinkimuose stebėtas didelis aktyvumas išankstiniuose rinkimuose. Tačiau ir pagrindinę rinkėjų dieną kauniečiai noriai rinkosi prie balsadėžių.

„Ši apylinkė gan populiari, žmonės aktyviau pradėjo balsuoti po 11 val.“, – kalbėjo Miško apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Asta Rudokė.

„Dabar nebuvo tokių eilių, kaip buvo per prezidento rinkimus, nes tada žmonės galėjo balsuoti bet kurioje apylinkėje, nes visiems buvo vienodi biuleteniai. Dabar gyventojai turėjo balsuoti pagal gyvenamąją vietą, todėl ir žmonių srautas mažesnis“, – nurodė J. Jablonskio apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Asta Edriukaitytė.

„Aktyvumas tikrai nemažas, turime tikrai gerus aktyvumo rezultatus. Aišku, sunku lyginti su ankstesniais rinkimais, nes prezidento rinkimų specifika kitokia, tąkart čia sulaukėme nemažai ne savo apylinkių rinkėjų, tačiau ir dabar viskas vyksta sklandžiai“, – „Kauno dienai“ nurodė Aušros apylinkės rinkimų komisijos pirmininkas Pijus Sirvidas.

Aktyviausiai rinkėjai balsavo Centro-Žaliakalnio apygardoje. Iš viso sekmadienį ir iš anksto šioje apygardoje prie balsadėžių atėjo 58,48 proc. rinkėjų. Kalniečių apygardoje balsavo 55,28 proc. rinkėjų, Savanorių – 51,13 proc., Petrašiūnų-Gričiupio –53,67 proc., Panemunės – 54,08 proc., Aleksoto-Vilijampolės – 54,36 proc. ir Šilainių – 55,76 proc.

Pati aktyviausia Kauno apylinkė – J. Jablonskio, pritraukusi 67,31 proc. rinkėjų. Ši apylinkė visą dieną lyderiavo pagal aktyvumą. Vangiausiai žmonės balsavo Pelenių apylinkėje, kuri priklauso Savanorių apygardai. Čia balsuoti atėjo 43,68 proc. rinkėjų.

Aurimo Barkausko nuotr.

Iš viso šalyje Seimo rinkimuose balsavo 52,06 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių. Šį kartą rinkėjai buvo aktyvesni, mat praėjusiuose Seimo rinkimuose balsuoti atėjo kiek daugiau nei 47 proc. rinkėjų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikimės

Tikimės portretas
Kad nebūtų pedal-liberalų ir sukčių-konservatorių!

Nemuno

Nemuno  portretas
Aušros kolchozo beždžionei išspardyti subinę.

Anonimas

Anonimas portretas
Deja, vėl išrinko. Dar sssr komunistus pridėjo. Ura!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių