Per kojas kaimynei trenkusios moters sūnus: trūko kantrybė, o dar ir pilnatis

Antradienį portalas kauno.diena.lt publikavo istoriją, kai kaunietė Olivija Muznikienė daugiabučio namo kieme gavo lazda per kojas. Anot pašnekovės, konfliktas įvyko, kai ji kaimynėms papriekaištavo dėl nedėvimų kaukių. Į redakciją kreipėsi lazda besišvaisčiusios moters sūnus Sergejus Korolkovas ir pateikė šiek tiek kitokią įvykių versiją. 

„Dvi ponios P. Lukšio gatvės 31 numeriu pažymėto namo kieme visada vaikšto be kaukių, o jeigu pasakai, kad reikia jas dėvėti, iš karto pradeda mosikuoti lazda, grasinti, kad mašinos bus aplietos atliekomis“, – portalui antradienį pasakojo per kojas lazda gavusi O. Muznikienė.

Moteris pasakojo, kad pirmadienį apie 13 val. su vyru ėjo į parduotuvę ir daugiabučio namo kieme vėl sutiko dvi apsauginių kaukių nedėvinčias kaimynes.

„Joms ir sakau: kodėl, ponios, jūs nedėvite kaukių? Pasakiau, kad aš jas nufotografuosiu ir apie jas pranešiu. Ir tada viena moteris lazda man trenkė per kojas, – pasakojo pašnekovė. – Nestipriai trenkė, bet jos kažkokios komikės. Viena moteris niekada nedėvi kaukės, o kita dažniausiai ją nešioja pasikabinusi ant kaklo.“

Su portalu susisiekęs S. Korolkovas neneigė, kad jo mama lazda trenkė O. Muznikienei per kojas. „Ši istorija yra labai ilga. Ta moteris, kuri gavo lazda per kojas, visuomet ieško priekabių, yra probleminė. Mano mama yra senas žmogus, matyt, jai jau trūko nervai“, – pasakojo vyras. 

Tas konfliktas įvyko, nes, žinot, senyvo amžiaus moterys turi savo tiesą. Dar ir pilnatis – į viską nestabiliai reaguoja, padidėja jautrumas ir kyla nervai. Metas – įtemptas, sveikata šlubuoja.

Jis teigė, kad konflikto priežastis šį kartą buvo ne kaukių nedėvėjimas, bet bendravimas užsienio kalba. „Mamos draugė nesupranta lietuviškai, tad ji šneka rusiškai. O nuskriaustos ponios replika „Važiuokite į Rusiją, ten ir šnekėkite rusiškai“ yra politizavimas, už ką taip pat gresia baudos. Norėčiau priminti, kad Lietuva yra daugianacionalinė valstybė, kurioje gyvena virš 124 tautybių žmonių ir kalbėtis bet kuria kalba tik tarpusavyje, šiuo atveju tarp dviejų žmonių, nėra draudžiama“, – sakė kaunietis. 

Su portalu O. Muznikienė pasidalijo nuotraukomis, kuriose abi vyresnio amžiaus moterys yra užfiksuotos nedėvinčios ar netaisyklingai dėvinčios kaukes. „Aš nemačiau situacijos, bet man pasakojo, kad O. Muznikienė iš toli pradėjo bartis, šūkauti. Tai, žinote, kartais, kai žmonės įdėmiai klausosi, jie nusiima akinius, tai mano mama, matyt, automatiškai nusiėmė kaukę. Galbūt  tai padarė dėl to, kad geriau išgirstų. Kaukės nusiėmimas tiesiog tapo automatiniu veiksmu. Aš stebiu mamą, jos visur, ir vaikštant parke, dėvi kaukes. Čia, matyt, buvo pagautas toks momentas ir nufotografuotas“, – savo versiją dėstė vyras. 

„Tas konfliktas įvyko, nes, žinot, senyvo amžiaus moterys turi savo tiesą. Dar ir pilnatis – į viską nestabiliai reaguoja, padidėja jautrumas ir kyla nervai. Metas – įtemptas, sveikata šlubuoja“, – svarstė S. Korolkovas. 

Pašnekovas neneigė ir O. Muznikienės žodžių, kad ne kartą gyventojų automobiliai buvo aplieti atliekomis. 

„Nuo šių ponių yra nukentėję daugelio kaimynų mašinos, pareiškimas policijai buvo rašytas, bet neturime konkrečių įrodymų – tik tai, kad jos visada grasina apgadinti mašinas. Jos visą laiką stovi prie laiptinės ir reguliuoja, kas kur turi mašinas statytis kieme, o pačios sau vaikšto toliau be kaukių“, – antradienį portalui O. Muznikienė teigė, kad ir jos automobiliui yra kliuvę. 

„Ar buvo paklausta nukentėjusios moters, kodėl kaimynai pila ant tų automobilių visokias šiukšles? Atsakysiu: tie automobiliai pastatyti ant šaligatvio, o statymą ant šaligatvio iš dalies ar visiškai draudžia Kelių eismo taisyklės, – sakė S. Korolkovas. – Žmonės, kuriems reikia eiti šaligatviu, turi šokinėti per tas mašinas. Ant šaligatvio paliktos mašinos daug kam nepatinka. Tie automobiliai pastatyti ant šaligatvio, o būna slidu, mano mama su lazda vaikšto, kita ponia priešais save vežimėlį veža, tai kaip tada joms – aplink namą eiti? Tai yra gili problema, nes kai valstybė atsisakė mokamų automobilių aikštelių,  tai vietos prie laiptinių tapo automobilių prieglobsčiu. Aš automobilį laikau garaže ir moku metinį mokestį, o tie žmonės nieko nemoka ir sudaro tokias situacijas.“

Tiesa, vyras tikino, kad automobilius apgadina ne jo mama ar jos draugė. „Mačiau, kad automobiliai būna apipilti, o kas tai daro tai nežinau. Gal tai daroma labai anksti ryte ar vakare, kai jos eina miegoti. Tai gali būti provokacija, na, nepatinka kaimynai vienas kitam ir viskas“, – svarstė kaunietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pelė

pelė portretas
to slykstu-oman nemalonu skaityti beraščio lietuvio komentarą,kiek gramatinių klaidų baisu,dėl kalbėjimo lietuvių kalba,žiūrėk ,kad netektų kalbėti tik angliškai ar arabiškai...

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Kaip gavo leidimą gyventi Lietuvoje jei neišlaikė egzamino? Tai nepasitesinimas sūnau.Atvyke japonai už mėnesio jau kalba lietuviškai,o čia mat ,,išvaduotoja,,nesupranta ,o gyvena ir tikriausiai gimė Lietuvoje.O kas dėl kaukių tai bauda ir parodyti visiems bukiems jas.Kad reikia laikytis įstatymų.

Ot

Ot portretas
Lietuvoj valstybinė kalba anglų! Ir nėr čia ko nei rusiškai, nei lietuviškai tarabaryt.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių