Konkurso apie organų donorystę nugalėtoja – „Kauno dienos“ žurnalistė V. Milkova

  • Teksto dydis:

Baigėsi kelis mėnesius vykęs Nacionalinio transplantacijos biuro (NTB), Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) organizuotas žurnalistų kūrybinis konkursas „Organų donorystei – taip!“. Išrinkti ir apdovanoti konkurso nugalėtojai.

Siekiant viešinti ir atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį į organų donorystės ir transplantacijos temą, visos šalies žurnalistai kviesti asmenine iniciatyva kurti publikacijas bei reportažus, nuotraukas šia tema. Sukurti darbai skelbti nacionalinėje, regioninėje ir rajoninėje spaudoje, radijuje ir televizijoje, taip pat interneto leidiniuose ir portaluose.

Konkurso nugalėtojus išrinko bendra LŽS ir NŽKA komisija, sudaryta iš penkių LŽS ir iš penkių NŽKA atstovų. Darbai vertinti pagal kūrybiškumo, originalumo, raiškumo bei aktualumo kriterijus.

Susumavus rezultatus, vertinimo komisija konkurso nugalėtoja paskelbė „Kauno dienos“ žurnalistę ir priedo „Sveikata“ redaktorę Vaidą Milkovą.

Kalbant apie donorystės idėją, jos esmę, tai manau, kad jos esmė yra stebuklas. Tas stebuklas, dėl kurio mirusio žmogaus dalelė padeda kitam žmogui išgyventi. Ir jeigu mes, žurnalistai, kažkokia mažyte dalelyte prisidedame prie to, kad toks stebuklas įvyktų, vadinasi, mūsų darbas nebuvo veltui.

„Noriu padėkoti Nacionaliniam transplantacijos biurui ir Lietuvos žurnalistų sąjungai, kad rengia konkursus organų donorystės tema. Tai skatina mus, žurnalistus, apie tai rašyti, gilintis į šią temą. Problemų čia nemažai, tikrai yra apie ką rašyti. Tai aktualu ir dabar, COVID-19 pandemijos fone, nes šiemet yra tie metai, kai daugiau žmonių atsisakė aukoti donorystei mirusių artimųjų organus nei paprastai. Neabejoju, kad šiomis temomis dar rašysiu, – sako V. Milkova. – Kalbant apie donorystės idėją, jos esmę, tai manau, kad jos esmė yra stebuklas. Tas stebuklas, dėl kurio mirusio žmogaus dalelė padeda kitam žmogui išgyventi. Ir jeigu mes, žurnalistai, kažkokia mažyte dalelyte prisidedame prie to, kad toks stebuklas įvyktų, vadinasi, mūsų darbas nebuvo veltui.“

Daiva Červokienė (kairėje) ir Vaida Milkova (dešinėje.)

Antroji vieta skirta Kristinai Čepukaitytei („15min“), trečioji – Daivai Červokienei („XXI amžius“). Joms įteikti NTB įsteigti piniginiai prizai.

„Labai džiugu, jog šio konkurso tikslas – paskatinti žurnalistus nušviesti ir atkreipti visuomenės dėmesį į organų donorystę – pasiteisino su kaupu, o pati organų donorystės tema pasirodė artima bei aktuali ir patiems žiniasklaidos atstovams. Graži pirmą kartą organizuojamo konkurso pradžia leidžia daryti drąsią prielaidą, jog konkursas taps tradiciniu“ – konkurso sėkme džiaugėsi NTB direktorius Artūras Bagotyrius.

Vertinimo komisijos narys, žinomas žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, pasidžiaugė, kad toks konkursas atsirado: „Neabejoju, kad plačiau konkurso mintį paskleidę, būtume gavę ir dar 20 ar 30 darbų. Nes tema kiek pamiršta, o geri darbai nelabai mėgstami aprašyti. Be to, tai nėra lengva.“

Šiais metais konkursas organizuotas pirmą kartą. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius tikisi, kad jis taps kasmetinis. Konkurso nugalėtojai apdovanojami Europos ir pasaulio organų donorystės dienos išvakarėse, kuri šiemet minima spalio 10 d.

Kartu su žurnalistų apdovanojimais Vilniaus mokytojų namuose atidaryta dizainerės Austėjos Šeputės darbų „(Ne) duodu – (Ne) gaunu“ ir Ievos Meškauskaitės bei Edgaro Žilaičio nuotraukų „2 Gyvenimai“ paroda organų donorystės tema. Parodą galima pamatyti IV a. fojė, šalia Didžiosios salės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
SVEIKINIMAI Valio!!!

minde

minde portretas
maskes nusimkit suauge zmn.

Sveikinimai

Sveikinimai portretas
Šaunuolė!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių