Koronavirusas Kaune: keturi ligoniai išleisti gydytis į namus

  • Teksto dydis:

Nors koronavirusas Lietuvoje vis labiau įsisiūbuoja, tačiau yra ir gerų naujienų – dėl geros savijautos ir lengvos ligos formos keturi Kaune gyvenantys žmonės išleisti gydytis į namus.

Kaip portalui patvirtinto Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas, keturi ligoniai iš jų gydymo įstaigos išleisti gydytis į namus.

Pasak ligoninės atstovo, kadangi ligonių būklė yra stabili, jie serga lengva koronaviruso forma, buvo priimtas sprendimas keturiems pacientams tęsti gydymąsi ir saviizoliaciją namuose.

Primename, kad trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad lengva koronaviruso forma sergantys nebebus guldomi į ligonines, jie bus išleidžiami gydytis į namus.

„Lengvus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) simptomus jaučiantys pacientai nuo šiol galės būti išleisti gydytis į namus, jei čia galės laikytis visų izoliavimosi (saviizoliacijos) taisyklių. Tai reiškia, kad tie, kuriems nereikia specifinio simptominio gydymo, nebus guldomi į ligonines“, – informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Tuo metu, pacientams, kuriems dėl jų sudėtingesnės būklės taikomas stacionarinis gydymas, jų sveikatai pagerėjus, taip pat bus leista gydytis namuose, nors tyrimo rezultatai vis dar bus teigiami.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 48 koronaviruso atvejai, iš viso ištirti 1154 žmonės.

Šią savaitę Kaune patvirtintas ir pirmasis vietinis koronaviruso atvejis, kai asmuo užsikrėtė nuo šeimos nario.


Šiame straipsnyje: koronavirusas KauneKoronavirusas LietuvojesaviizoliacijaCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
nei vieno Kaune ligoninėj su liga - koronovirusas...o kad medikų mažos algos tai jau kitas klausimas..

Brone is kaimo

Brone is kaimo  portretas
Ar ne tuos du debilus slidininkus paleido? Kad vel bacilas po visa miesta isnesiotu?

Grėsmė

Grėsmė portretas
Jeigu sergantys ligoniai gyvena individualiame name, turi sąlygas saviizoliacijai, dezinfekcijai, yra kas jais pasirūpina, atsakingai nepažeis režimo, namie visada smagiau gydytis. Bet jeigu į nsmus išleis ligonius su užkratu , gyvenančius daugisbučiuose namuose tuomet skandalas. Reikia dezinfekuoti laiptinę, virusas sklinda namo vėdinimo sistemos kanalais, kyla grėsmė namo gyventojams.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių