Pereiti į pagrindinį turinį

Kultūros projektų sąrašas - pusiau slaptas

2009-03-18 17:49
Kultūros projektų sąrašas - pusiau slaptas
Kultūros projektų sąrašas - pusiau slaptas / Tomo Raginos nuotr. Sigitas Šliažas tikino, kad savivaldybės kofinansuojamų kultūros projektų sąrašą privalu paskelbti tik tada, kai jis jau patvirtintas taryboje.

Rytoj miesto taryba tvirtins šių metų kultūros projektų dalinio finansavimo sąmatą. Šiems projektams įgyvendinti miesto biudžete numatyti 2 mln. litų. Sprendimo projektas su kofinansuotinų projektų sąrašu ir rekomenduojamomis jiems skirti lėšomis parengtas daugiau nei prieš savaitę. Tačiau minėtas sąrašas savivaldybės interneto svetainėje iki šios dienos popietės buvo neprieinamas - dokumento nebuvo įmanoma atsidaryti ir perkaityti.

„Kauno diena“ jau rašė, iš savų šaltinių savivaldybėje sužinoję, kad lėšos smarkiai sumažintos, kai kurių projektų autoriai suskubo kreiptis į savivaldybės Kultūros skyriaus vedėją, Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto narius su savais argumentais bent kiek padidinti jų projektų finansavimą. Taip buvo išdalytas anksčiau planuotas palikti 19 tūkst. litų rezervas.

Kad vienam iš reprezentacinių miesto renginių Kauno meno bienalei TEXTILE'09 vietoj prašytų 243 tūkst. numatoma skirti tik 67 tūkst. litų, projekto autorė Virginija Vitkienė sužinojo iš „Kauno dienos“ žurnalistės. „Mūsų apie tai niekas neinformavo. Gal žinote, kur skelbiamas sąrašas?“, - klausinėjo menotyrininkė. Panašių klausimų ir prašymų persiųsti kofinansuotinų 136 projektų sąrašą sulaukėme ir iš kitų projektų teikėjų.

Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas tikino, kad sąrašą privalu paskelbti, kai jis jau patvirtintas taryboje. „Tuomet sąrašą tikrai paskelbsime. Preliminarus sąrašas turėtų būti skelbiamas savivaldybės interneto svetainėje - visą šio sprendimo projekto medžiagą mes perdavėme Dokumentų skyriui, kuris ir talpina informaciją į savivaldybės interneto svetainę“, - teigė valdininkas.

Žurnalistams pradėjus domėtis, kodėl neįmanoma internete susipažinti su preliminariu finansuotinų projektų sąrašu, šiandien popiete savivaldybės interneto svetainėje jis jau tapo prieinamas visuomenei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų