Kultūros sostinės ateitis – iš miestiečių lūpų

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 9–11 d. "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" (KEKS) komanda kvietė miestiečius į Istorinės prezidentūros sodelį, kur vyko diskusijos apie miesto ateitį ir aplinką.

"Norėjome visiems pasakyti, kad kultūros sostinę kuriame visi drauge, o jos sėkmė priklauso nuo mūsų visų įsitraukimo. Stengiamės nuolat priminti, kad kultūros sostinės programa nėra orientuota tik į profesionalųjį meną. Šiame projekte kultūra kur kas platesnė – tai mūsų maisto kultūra, fizinis aktyvumas, savanorystė, atmintis, miesto ir gamtinės aplinka, mūsų bendravimas su kaimynais ir aktyvus dalyvavimas kuriant miesto ateitį. Kauną norime budinti per kultūrą", – KEKS planais dalijosi projekto koordinatorė Ana Čižauskienė.

KEKS palapinėje publicistas Rytis Zemkauskas vedė atvirą diskusiją, kurioje kauniečiai išgirdo, kodėl miestui šis projektas yra svarbus, ir galėjo gyvai pasikalbėti su vienu iš šios paraiškos iniciatorių. "Norime įtraukti kuo platesnį kauniečių ratą į paraiškos rengimą ir pasitarti, kaip galėtume ne tik sėkmingai dalyvauti Europos kultūros sostinės programoje, bet kokios naudos galėtume sukurti šiam miestui. Be kultūros, yra ir daugybė kitų miesto reikalų, kuriuos naudinga kartu apsvarstyti", – viešos diskusijos naudą pabrėžė KEKS Mito skyriaus vedėjas R.Zemkauskas.

KEKS komanda miestiečius vaišino vieno populiariausių miesto restorano specialiai šiai progai sukurtu keksu, kurio spalvinė gama simbolizavo miesto žaliąsias erdves.

"Per šias dienas prakalbinome nemažai miestiečių ir su jų pagalba surinkome įdomių faktų apie mūsų miestą, kuriuos vėliau kelsime į atvirą interaktyvų miesto žemėlapį. Surinktą informaciją naudosime planuodami bendruomenių ir mikrorajonų kultūros programą", – renginiu džiaugėsi A.Čižauskienė.

Šias diskusijas ir susitikimus su miestiečiais KEKS komanda ketina tęsti ir toliau, perkeliant KEKS būstinę ir į kitas Kauno miesto ir rajono teritorijas.

Kaunas pretenduoja tapti 2022 m. Europos kultūros sostine. Neseniai Kauno miesto kandidatūrą svarstė Vilniuje susirinkusi Europos Komisijos sudaryta žiuri. Jos sprendimu Kauno komanda buvo pakviesta toliau rengti savo paraišką ir per antrąjį konkurso etapą, kuris truks iki 2017 m. kovo. Tuomet "Europos kultūros sostinės 2022" vardas, tarptautinio žiuri sprendimu, bus paskirtas vienam iš kandidatuojančių Lietuvos miestų.

Likusį laiką iki konkurso pabaigos paraiškos komanda toliau rinks informaciją, tobulins programą, stengsis įtraukti miestiečius ir organizacijas bei planuos strateginį projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių