Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius: žydų gelbėtojo darbai yra neįkainojamas humanizmo pavyzdys

2015-09-11 12:35
BNS inf.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Sugiharos namuose Kaune penktadienį lankęsis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad šiame pastate XX a. viduryje rezidavusio žydų gelbėtojo Chiunės Sugiharos (Čijunės Sugiharos) darbai yra „neįkainojamas humanizmo pavyzdys“.

„Ch.Sugiharos liudytos atjauta ir drąsa ypač aktualios ir šių dienų kontekste. Tai neįkainojamas humanizmo pavyzdys, sujungiantis praeitį su dabartimi", – Užsienio reikalų ministerijos pranešime sakė L.Linkevičius.

Ministras Sugiharos namuose surengtoje neformalioje diskusijoje aptarė švietėjiškus projektus, pristatančius Ch.Sugiharos nuveiktus darbus, bendradarbiavimo su Užsienio reikalų ministerija perspektyvas, poreikį plačiau supažindinti plačiąją visuomenę su Japonijos ir kitų gelbėjusių gyvybes diplomatų palikimu.

Neformalioje diskusijoje su Lietuvos diplomatijos vadovu dalyvavo Japonijos ambasados Lietuvoje diplomatai, viešosios įstaigos „Sugiharos fondas Diplomatai už gyvybę" valdybos nariai ir Sugiharos namų darbuotojai, Kauno miesto savivaldybės ir Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro atstovai, Kauno žydų bendruomenės nariai.

Sugiharos namai įkurti pastate, kuriame 1939–1940 metais dirbo Japonijos vicekonsulas Ch.Sugihara. 1940 metų liepos–rugpjūčio mėnesiais šis diplomatas žydų tautybės žmonėms iš Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos išdavė Japonijos tranzitines vizas, kurios nuo žūties išgelbėjo beveik 6 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų