Laiminga pabaiga: iš automobilio išmesta kalėdinė dovana pavergė kauniečių širdis

Praėjusį penktadienį Gyvūnų gerovės tarnyboje „Pifas“ atsirado naujas globotinis – vos kelių mėnesių amžiaus šuns mišrūnas. Keturkojo patekimo čia priešistorė – verianti širdį. Manoma, kad gyvūnu kone iškart po šv. Kalėdų atsikratė žmonės, išmesdami jį tiesiog pro automobilio langą.

„Kai mus pasiekė žinia apie šį šunelį, jį Kėdainių rajone, Vasariškių soduose, buvo priglaudę žmonės. Jie pasakojo matę, kad keturkojis išmestas pro langą iš važiuojančio automobilio. Visa tai įvyko iškart po Kalėdų. Todėl padarėme prielaidą, kad veikiausiai gyvūnas buvo kalėdinė dovana, kuri neįtiko, ir todėl buvo išmesta“, – portalui kauno.diena.lt sakė Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ koordinatorė Greta Linkė.

Pašnekovė atviravo, – paprašė vos kelių mėnesių amžiaus mišrūną radusių žmonių savaitę jį pagloboti bei pamėginti surasti naujus šeimininkus. O, jei pastangos pastaruoju klausimu bus bevaisės, minėtos Kėdainiuose esančios Gyvūnų gerovės tarnybos darbuotojai atvažiuos pasiimti ir priglaus keturkojį, kol pavyks surasti naują tinkamą pastogę.

„Taip gyvūnas atkeliavo pas mus. Jis buvo visiškai sveikas, nesužalotas ir neapleistas. Šunelį paskiepijome. Keturkojis neturėjo net kirmėlių, o tai tik patvirtina faktą, kad kažkas iki tol, kol nusprendė išmesti pro automobilio langą, juo rūpinosi“, – mintimis dalijosi Greta.

Netrukus po to „Pifo“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijus nelaimėlio istorija, jo nuotrauką, pasak moters, pamatė apie 200 tūkst. internautų, o norinčių tapti naujaisiais mišrūno šeimininkais nusidriekė ilgiausia eilė.

„Nė nenumanome, kuo jis visus taip papirko, bet šunelį priglausti panoro ir jaunos šeimos, ir vyresnio amžiaus žmonės. O kai kurie prašė net padėti sutvarkyti dokumentus, kad jis galėtų iškeliauti į užsienį. Tačiau įvertinę visus pretendentus nusprendėme, kad gyvūnas keliaus į naujus namus Kaune. Tai nutiko pirmadienio, sausio 13-osios vakarą“, – šyptelėjo Gyvūnų gerovės tarnybos atstovė.

„„Pifo“ feisbuko paskyroje matėme daugelio gyvūnų nuotraukas, tačiau šis šuniukas kažkodėl užkariavo mūsų širdį iš nuotraukos žvelgdamas savo mielomis akytėmis. Perskaičiau ir trumpą jo istoriją, kad vargšiukas keturkojis buvo išmestas tiesiog pro automobilio langą, o kadangi dukra jau kelis mėnesius prašė šuniuko, nusprendėme jį priglausti“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo kaunietė Sandra, į savo šeimą priėmusi šį maždaug dvejų su puse mėnesio keturkojį.

Padarėme prielaidą, kad veikiausiai gyvūnas buvo kalėdinė dovana, kuri neįtiko, ir todėl buvo išmesta.

Moteris šypteli – šunelis jau demonstruoja savo charakterį, – vos įžengęs pro naujų namų duris nebuvo nedrąsus, o priešingai – aplojo namiškius, urzgė ir ėmė žaisti. „Naujasis šeimos narys – drąsus ir įžūlokas, labai guvus –  jau vadiname jį savo namų įžymybe!“, – emocijomis dalijosi kaunietė Sandra.

Atradęs mylinčius šeimininkus į Kauną iš Kėdainių šunelis atvyko jau „pakrikštytas“, – jam suteiktas vardas Sodis, tačiau kaunietė sako vis dar svarstanti, ar šis vardas gyvūnui tinka labiausiai. Todėl dabar šeima stebi šunelio charakterį ir spęs, ar palikti šį vardą ar suteikti kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rašliava

Rašliava portretas
Paverge parklupde palauže

Gitana

Gitana portretas
Aš bausčiau netik išmetusius parazitus, bet ir tuos kurie gyvūnus dovanomis laiko (juk tai ne daiktas). Tai lygiai toks pats atsikratymas.

Nepatogus

Nepatogus portretas
Šunelis išmestas žmonių,kurie visose gyvenimo srityse mato tik materialius daiktus, atnešančius naudą, o ne gyvus Dievo sutvėrimus. O tu gražuoli būk sveikas ir gyvas,ir žinok yra žmonių, kurie nori tavo draugystės ir meilės!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių