Laisvės alėjos fontanas dar snaudžia, kiti – jau trykšta vandeniu

Nors buvo skelbta, jog miesto fontanai pradės veikti gegužės pradžioje, kai kurios miesto vandens srovės jau ištryško. Vis dėl to Laisvės alėjos fontane vandens dar nematyti, nors burbulai jau sugrįžo į savo vietas.

Jau džiugina praeivius

Bendrovė „Kauno vandenys“ prižiūri dvylika fontanų, išsidėsčiusių visame mieste. Prieš kelias savaites bendrovės atstovai nurodė, kad fontanai pradės veikti gegužės 1 dieną, tačiau miestiečiai informavo, kad kai kurie fontanai jau veikia kelias dienas.

„Prieš porą dienų vaikštinėjau Draugystės parke, jau mačiau, kad ten į viršų stiebiasi apšviestos vandens srovės. Jau buvau pasiilgusi to vandens čiurlenimo garso. Vėliau su vyru nuėjome iki Kalniečių parko. Ten fontano nebuvo matyti, gal ten dar nepajungtas, tačiau Čečėnijos aikštės fontanas jau taip pat veikė“, – pastebėjimais pasidalijo kaunietė Elena.

„Kauno vandenų“ atstovai pažymėjo, kad tradiciškai fontanų gyvenimas prasideda gegužės pradžioje, tad šiemet juos taip pat nuspręsta įjungti kaip artėjančios vasaros simbolį. Vasaros sezonui fontanus įprastai paruošia ir prižiūri bendrovės „Kauno vandenys“ gamybos skyriaus specialistai.

Pasak jų, besiruošiant žiemos sezonui yra demontuojami vandens siurbliai ir purkštukai, prieš atnaujinant fontanų darbą, minėti įrenginiai vėl yra sumontuojami. Taip pat iš baseinų išrenkamos šiukšlės, išvalomi vamzdynai, kai kurie fontanai šiek tiek atnaujinami kosmetiškai.

Nuo programos parinkimo vanduo galės šauti ir į viršų, ir čiurlenti žemesnėmis srovėmis, reaguoti į muziką.

Dvylika fontanų

Viso Kaune dvylika objektų, kuriose vandens purslai bus paleisti artimiausiu metu. Taip pat bus galima atsigaivinti geriamuoju vandeniu iš dviejų fontanėlių, esančių Rotušės aikštėje.

Netrukus bus paleistas Karo muziejaus sodelyje esantis fontanas, vanduo ištrykš ir ties atnaujintais Kauko laiptais, taip pat ties Žemaičių gatve. Dar kiti fontanai lankytojų lauks Muzikinio teatro sodelyje, Steigiamojo Seimo aikštėje, Rotušės aikštėje, Čečėnijos aikštėje, šalia Kauno miesto viešosios bibliotekos.

Atnaujinus miesto parkus, čia taip pat buvo įrengti ir fontanai, kurie kauniečius džiugins ir šį sezoną. Tad vandens čiurkšlėmis bus galima pasimėgauti Dainavos, Kalniečių, Draugystės ir Vytauto parkuose. Laisvės alėjos pažiba

Šiais metais visi nekantriai laukia, kada ištrykš Laisvės alėjos fontanas. Savivaldybės atstovai planuoja, kad šis objektas atgis jau kitą savaitę. Po rekonstrukcijos jo purslai bus visai kitokie, nors pagrindinė kompozicija ir nesikeitė.

Kauniečiai jau spėjo pastebėti, kad blizgantys Laisvės alėjos fontano burbulai jau sugrįžo į įprastas vietas. Jau pilnai sutvarkytas ir fontano baseinas, atnaujintos vandens sistemos. Dabar laukiama, kada jis pasirodys visu gražumu, mat prieš rekonstrukciją skelbta, kad fontanas ištrykš dar nematytomis srovėmis, jas bus galima įvairiai programuoti, tad bendras vaizdas bus gerokai kitoks, nei buvo seniau.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Fontanas visiškai atnaujintas, paliekant senąją formą ir burbulų kompoziciją. Tiesa, ji taip pat atnaujinta, burbulai – nauji, pagaminti iš nerūdijančio plieno. Jie bus patvarūs. Palikta ta pati fontano kompozicija, nes tai sukurta kaip meninė instaliacija. Tačiau fontano esmė – vanduo, todėl jo čiurkšlės ir apšvietimas pasikeis iš esmės“, – taip dar rekonstruojant patį fontaną portalui kauno.diena.lt kalbėjo architektė Asta Kiaunienė.

Ji tuomet pasakojo, kad į fontaną bus įdiegtos naujosios technologijos, kurios leis keisti spalvas ir vandens sroves, todėl senieji burbulai atrodys visai kitaip. Įdiegtos naujovės leis Laisvės alėjos fontaną programuoti pagal šventinę nuotaiką.

„Tuo jis bus naujas ir atrodys visai kitaip. Galimybės, kaip paleisti sroves, bus didžiulės. Nuo programos parinkimo vanduo galės šauti ir į viršų, ir čiurlenti žemesnėmis srovėmis, reaguoti į muziką. Įvairus kintamas apšvietimas taip pat kurs savo aurą. Šiuolaikinės technologijos visa tai leidžia laisvai padaryti“, – tąkart intrigavo A.Kiaunienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekaunietė

Nekaunietė portretas
Nevykit Dievo į medį, jūsų miestas labai pagražėjęs. Meras tikrai rūpinasi.

Baisu

Baisu portretas
Kaip nusibodo tokie paranojikai kaip Lija, kuriai tik ir vaidenasi konservatoriai....

Lija

Lija portretas
Kaip atsibodo tie konservatoriai kurie gula ir keliasi su mintimis kaip sugrąžinti Kupčinską, kuris per pusmetį vėl Kauną paverstu apsamanojusių ir apgriūvusių miestu.cia nuo jo reikia gintis kaip nuo maro.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių