Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės kovotojų auką pagerbti kviečia akcija „Neužmirštuolė“

2018-01-09 16:57
DMN inf.

Sausio 12-13 dienomis Kaune vyks akcija „Neužmirštuolių pievos“, kurios tikslas – pagerbti Laisvės kovotojų auką. Į renginį kviečiami visi kauniečiai ir miesto svečiai.

Organizatorių nuotr.

„Neužmirštuolė“ – tai nacionalinė iniciatyva, raginanti visus Lietuvos gyventojus Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti vieningą simbolį – Neužmirštuolės žiedą. 

„Parodykime, kad vertiname Laisvės kovotojų auką, esame dėkingi ir laimingi, kad šiandien galime džiaugtis gyvendami nepriklausomoje Lietuvoje. Prisijunk – įsisek Neužmirštuolę“, – ragina organizatoriai.

„Neužmirštuolių pievos“ akcija – vienas iš renginių, skirtų paminėti Laisvės gynėjų dieną, Sausio 13-ąją. Tradiciškai vykdavęs Vilniuje, šiemet renginys vyks Kaune, kur bus švenčiama Lietuvos laisvė ir formuojama „Neužmirštuolių pieva“ iš žiedų, simbolizuojančių atminimą ir pagarbą tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę.

Programa

Sausio 12 d. 16 val. – Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje bus formuojama „Neužmirštuolių pieva“. Visiems atėjusiems bus parūpinti Neužmirštuolės žiedai. 

Sausio 13 d. 12 val. – Laisvę mylinčių žmonių susibūrimas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungoje (Laisvės al. 39, Kaune), kur Jūsų lauks: Tremtinių choro „Ilgesys“ koncertas, filmo „Lūžis prie Baltijos. Baltijos keliu į nepriklausomybę“ peržiūra, pasidalijimas prisiminimais prie arbatos puodelio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų