Lankstydama vėliavos spalvų gerves VDU Ugnės Karvelis gimnazijos bendruomenė pasiekė rekordą

  • Teksto dydis:

Švenčiant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną pasiektas Lietuvos rekordas: Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnazijos bendruomenė iš tautinės vėliavos spalvų popieriaus išlankstė daugiausia gervių – net 10 358! Iš lankstinių suformuotos meninės kompozicijos „Trispalviai laisvės paukščiai“ papuošė mokyklos erdves.

„Laisvė, atsakomybė ir bendrystė – tai trys paukščiai, kurie į savo aukštumas kelia kiekvieną mūsų bendruomenės narį“, – taip savo sumanymą pakomentavo jo autoriai, gimnazijos moksleivių savivaldos atstovai.

Rekordo siekimas sutelkė visą bendruomenę: 1042 mokinius, jų šeimų narius, 129 darbuotojus. Lankstyta nuo vasario 28 iki kovo 10 dienos – ir pamokų, ir pertraukų metu, ir namuose, ir kelionėse. Ne vienas taip atrado ir savo pomėgį, na, o gervių skaičiavimas truko apie valandą!

Siekti rekordo moksleivius įkvėpė Ugnės Karvelis mintis: „Laisvė – štai pagrindinis žmogaus bruožas, kai gali apsispręsti ir būti atsakingas už savo gyvenimą“.

Trispalvių rekordų antplūdis

„Pastarųjų savaičių įvykiai ne vieną bendruomenę paskatino susitelkti, apmąstyti ir tarsi iš naujo įvertinti, ką kiekvienam iš mūsų reiškia laisvė, valstybės simboliai“, – teigia „Rekordų akademijos“ vadovas Gintaras Pocius. Pasak jo, agentūrą tiesiog užplūdo trispalvių ir dvispalvių mėlyna-geltoona rekordų lavina, nuo Vilniaus iki atokiausių šalies kampelių. Ypač aktyvios jaunesniojo amžiaus vaikų ugdymo įstaigos: vaikai pina, lipdo, klijuoja, aktyviai siūlo idėjas.

„Net jei ne visos pastarųjų dienų iniciatyvos bus įregistruotos kaip Lietuvos rekordai, šios vienijančios veiklos neabejotinai pasitarnaus kaip savotiška emocinės ir psichologinės terapijos ir saviraiškos forma, įneš daugiau bendrystės bei susitelkimo“, – sako G. Pocius.

Naujausius Lietuvos rekordus registruojanti agentūra „Rekordų akademija“ – erdvė svajoti ir siekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaipfaina

Kaipfaina portretas
Kokie pikti komentatoriai. Bet reikia ir tokių :) Žmonėm juk būna negera nuotaika ;) Pasveiksit. Radau info, kad šioje gimnazijoje mokosi daugiau nei 1000 mokinių. Tai ne tiek ir daug gervių išlankstė :) Man atrodo, kad lankstymas buvo tik priemonė susitelkti skirtingų klasių mokiniams, mokytojams, šeimoms. Puiki iniciatyva. Sveikinu ir palaikau sumanytojus. Juk būdų kaip paminėti Lietuvos šventę yra įvairių. O šios gimnazijos bendruomenę sveikinu. Puikiai paminėta. O pas senelius ir visur kitur vaikai nueina. Nepergyvenkit, pikčiūrnos :)

Miestietė bet ne miesčionė

Miestietė bet ne miesčionė portretas
Iš padžių galvoju- kokie pikti žmonės komentatoriai, viskas negerai jiems. Po to atsisėdus pagalvojau, bet gi jie teisūs. Žinoma gražu papuošti gal vieną langą su keliom gervėm, bet švaistyti laiką, popierių- kokia prasmė. Rekordą užregistruoti... Tai gal iš tiesų užregistruokim rekordą kas aplankys daugiau senelių prieglaudoje, aplankys bendraamžius ligoniukus, kurie serga ir t.t. Užregistruokim GERUMO REKORDUS. Dirbau senelių namuose, pamatytumėt jų akis-kai aplanko vaikai. Seneliukai laukia užgavėnių, kartu kas dar pavaikšto kieme su vaikais šoka ratuką, degina Morę. O čia... miesčionių pramanai...

baisu

baisu portretas
kiek į šiukšlyną išvažiuos
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių