LGBT eitynėms ruošiasi ir policija: Laisvės alėjoje iškils tvora, įspėjami kurstantys smurtą asmenys

  • Teksto dydis:

Paaiškėjus, kad rugsėjo 4 d. Kaune, Laisvės al., vyks sankcionuotas renginys – LGBTQ+ eitynės, Kauno policija  sako esanti pilnai pasiruošusi užtikrinti tiek eisenos dalyvių, tiek ir atvykusiųjų stebėti renginį saugumą.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Policijos įstatymo 23 str. 1 p., pareigūnai, įgyvendindami nusikalstamų veikų, administracinių teisės pažeidimų (nusižengimų prevenciją), pastebėję elektroninėje erdvėje tam tikrus pasisakymus, komentarus, kuriais raginama vykdyti viešosios tvarkos pažeidimus, smurtinius veiksmus, prevenciškai jau įspėjo 15 asmenų dėl neleistino priešingo visuomenės ar jos narių interesams elgesio.

Penktadienio vakarą Laisvės al. numatoma pradėti statyti atitvarus, skirtus eisenos dalyvių ir atvykusiųjų pasižiūrėti atskyrimui.

Rytoj, rugsėjo 4 d., vadovaujantis Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymu, Kauno miesto centrinėje dalyje bus apribojamas eismas, galimos asmenų ir jų turimų daiktų patikros, siekiant įsitikinti, ar su savimi nėra gabenami draudžiami daiktai į renginio vietą.

Pareigūnai ragina atėjusiuosius savo nuomonę ir pilietinę poziciją išreikšti pagarbiai, taikiai ir be smurto, o jei yra galimybė – renginį stebėti medijų pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Kaip ten bebūtų gėda ne gėda bet sureikšminti ligonių eiseną nereikėjo. Man jų gaila, susipažinus su tokių žmonių psichologiją mastai kitaip. Tegul eina,netrukdykime o stebėkime ir bus gerai.Nemanau kad bus kažkas negerai ,nebent bus provokatorių.

Anonimas

Anonimas portretas
Tokios eitynės iškrypusių žmonių paradas nedaro miestui garbės o ką kalbėti apie visą Lietuvą mums daro gėda . Nejau tiek daug prigimdyta ir užauginta nelaimingų jaunų žmonių.GĖDA

o pedalai

o pedalai portretas
uz tvora susimokejo?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių