Kadetų licėjus ramina: čia ne užterštumas, čia toks naujoviškas stadionas

Kaunietį Antaną nemaloniai nustebino, kaip jis pasakojo, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus stadione pamatytas vaizdas.

Žeimenos gatvėje esanti sporto erdvė, kuria naudojasi ir bendruomenė, pasak vyro, užteršta „kažkokio plastiko gabalais“. Kaunietis perspėja, kad dabar ten nesaugu sportuoti, kad gamtosauga turėtų pasidomėti, kas ten atsitiko.

Portalo kauno.diena.lt fotokorespondentė stadione, tiksliau, jo teritorijoje buvusioje sniego krūvoje rado plastiko granulių.

Licėjaus direktoriaus pavaduotojas ūkiui Alvidas Bakutis portalui kauno.diena.lt sakė, kad minėtos granulės yra modernios stadiono dangos dalis. Klojant dirbtinę dangą iš pradžių paklojamas ilgo „plauko“ kilimas, į jį įterpiamas smėlis ir gumos granulės. Valant nuo dangos sniegą, granulių pakliuvo ir į jo krūvą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Čia ne užterštumas, čia toks naujoviškas stadionas“, – aiškino pavaduotojas ūkiui.

Jis patvirtino, kad stadionu gali naudotis ir bendruomenė. Beje, šaltuoju metų sezonu aplinkiniai gyventojai dažnesni stadiono lankytojai nei mokiniai. Rytais čia galima sutikti nemažai bėgiojančių žmonių.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Vyginta Poderytė-Martinkienė portalui kauno.diena.lt komentavo, kad šios mokyklos teritorijos pastatais, kaip ir stadionu rūpinasi Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus.

„Nematant, apie kokius plastiko gaminius kalbama, sunku įvertinti situaciją. Tačiau galimai gyventojas pamatė įprastą dirbtinės vejos aikščių įrengimo technologiją – tarp vejos plaušelių ją įrengiant privaloma pilti gumos ar kaučiuko granules, kad būtų sutvirtinta futbolo aikštės danga. Be to tai ją padaro minkštesne, ji geriau amortizuoja apkrovas, o tai apsaugo sportininkų sąnarius, raumenis bei sausgysles sportuojant“, – aiškino V. Poderytė-Martinkienė.

Nuo eksploatacijos pradžios, granulės ištrypiamos, dėl to pilamas papildomas kiekis atstatant / sutvirtinant futbolo aikštės dangą. Valant sniegą, nuo stadiono, paviršutinis granulės buvo sustumtos kartu su sniegu.

„Granulės – juodos spalvos, sniegas ir „aplipo“ juodomis granulėmis. Galbūt tai ir pamatė gyventojas“, – svarstė pašnekovė, pridūrusi, kad tai, ar ši technologija saugi aplinkai, galėtų atsakyti dangą įrengusi įmonė: „Visgi įrengiant tokio pobūdžio objektus įmonės turi turėti sertifikatus įrodančius, kad naudojamos medžiagos nėra kenksmingos aplinkai".

Justinos Lasauskaitės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertas

Ekspertas portretas
Kai šita matoma krūva sniego ištirs, ant žemės liks tik porą kibirų granulių, kurios bus sušluotos ir supiltos atgal ant futbolo dangos. Iki ko priveda nusenusių praivių neišprusimas. Kita vertus žurnalistas gauna darbo rašyti praeivio kledesius. Wau

plastiko šiukšlių

plastiko šiukšlių portretas
nesugeba išsikuopt, nes tikriausiai nėra kiemsargio etato - visi tik direktoriai ir pavaduotojai. O gal pavasaryj žaliai nudažys, kad taip nesimatytų?

ONTĖ

ONTĖ portretas
Prisimenu apie 19 valandą praeidamas pamačiau moterį, kuri kvietė berniuką važiuoti namo. Vaikas, vos neverkdamas, mamos prašė, kad nori dar pabūti. Pagarba šiai moteriai. Ji įsėdo į automobilį palaukti, kad vaikas dar pažaistų. Šiandien vaikai leidžia prie kompiuterių, jie nebenori jokio judėjimo, jiems daugiau niekas neįdomu. Vaikų su ansvoriu didėja ne tik Lietuvoje,bet ir visame pasaulyje. Sykį matau, kaip dviese daužo metalinės spintos užraktus. Dar trys stovėjo toliau. Ar galėjau ramiai praeiti? Sudraudžiau. Iš pokalbio supratau, kad tai nebuvo pašaliniai. Kažką norėjo pasiimti, kaip jie aiškino.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių