M. Kvietkauskas: Kaunas atsisakė kultūros darbuotojų prastovų, ieškos kitų galimybių

Kauno miesto savivaldybė po kritikos atšaukė sprendimus dėl prastovų kultūros darbuotojams ir iš naujo vertins jų galimybes dirbti nuotoliniu būdu, sako kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Seimo Kultūros komiteto posėdyje ketvirtadienį jis pabrėžė, kad po ministerijos perspėjimo tokius pat sprendimus atšaukė ir kitos savivaldybės, pavyzdžiui, Jurbarko rajono.

„Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius savo įsakymą pataisė, šiandien jau turime atgarsius iš Kauno kultūros įstaigų, kad įsakymas pataisytas ir tie darbuotojai, kurie buvo išleisti į prastovas, jie grąžinami ir iš naujo bus vertinamos jų galimybės dirbti nuotoliniu būdu“, – teigė M. Kvietkauskas.

Anot jo, savivaldybės įspėtos apie Vyriausybės patvirtintą nuostatą, kad prastovos gali būti taikomos tik išnaudojus visas kitas galimybes, t.y. siūlant nuotolinį ar kitą darbą, ir tik darbuotojui su pasiūlymais nesutikus.

Anot M. Kvietkausko, į raginimus atsisakyti prastovų taip pat sureagavo Jurbarko valdžia.

„Šiuo metu tokių probleminių atvejų, kad savivaldybės nereaguotų, aš nežinau. Bet jei būtų tokia informacija, mes į tai reaguotumėme ir toliau“, – pabrėžė M. Kvietkauskas.

Tie darbuotojai, kurie buvo išleisti į prastovas, jie grąžinami ir iš naujo bus vertinamos jų galimybės dirbti nuotoliniu būdu.

Kaip skelbta, kovo pabaigoje Kauno savivaldybės administracijos direktorius pasirašė du įsakymus, kuriais nuspręsta balandį stabdyti neformaliojo švietimo įstaigų bei kultūros ir sporto įstaigų veiklą, o darbuotojams skelbti prastovas arba siūlyti rinktis atostogas.

Savivaldybė tvirtino, kad šis nepopuliarus ir kultūros bendruomenės sukritikuotas sprendimas buvo būtinas siekiant išsaugoti darbo vietas. Kultūros bendruomenė kreipėsi į Vyriausybę ir Seimą ir ragino įsikišti į situaciją.

Šalyje kovo viduryje įvestas karantinas šiuo metu pratęstas iki balandžio 27 dienos, jo metu neveikia švietimo, ugdymo, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, barai ir kavinės, išskyrus maistą išsinešimui, draudžiami renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joke

Joke portretas
,,Prezidentė kovoja su pandemija".... Reiškia nuvertė mūsų rinktaji prezidentą (!?) Laikas A.Garbaravičiui perimti miesto valdymą

.

. portretas
Bibliotekas ir knygynus BŪTINA atidaryti, gal net muziejus taip pat. Tokiose vietose grūsties nebūna, paprastai ten lankosi supratingi žmonės, kurie laikosi saugaus atstumo. Prievarta išvarytiems atostogų atsirado laiko knygą paskaityti, bet ką skaityt, jei nėr kur gaut, o namuose esančios knygos seniai perskaitytos? Užtat be koncertų ar sporto renginių galima pakentėt, arba tegu per televizorių rodo.

Anonimas

Anonimas portretas
nugrežk valstybe , valstybės tarnautojau
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių