Maltiečiai Rotušės aikštėje dalijo sriubą

Šeštadienio vidurdienį į Kauno Rotušę atkeliavo jau šeštus metus rengiama labdaringa nacionalinė iniciatyva – “Maltiečių sriuba”. Kelios dešimtys žmonių, tarp kurių buvo galima išvysti nemažai senjorų, mamų su mažais vaikučiais, vaišinosi karšta sriuba. Iš kareiviškos virtuvėlės sriubą pilstė savanoriai, kariai, vėliau prie jų prisijungė Seimo narė Vida Marija Čigrijienė ir miesto meras Andrius Kupčinskas.

“Maltiečių sriuba”  – tai visa eilė renginių ir konkursų visoje Lietuvoje, kurių tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę padėti vienišiems skurstantiems senukams, surinkti lėšas jų pagalbos projektams. Nacionalinės iniciatyvos organizatoriai – Maltos ordino ambasada, Maltos ordino pagalbos tarnyba, TV3 televizija ir kūrybos namai „Elitaz“.

“Maltiečių sriuba” šiemet dalijama 21 Lietuvos mieste. Visą gruodžio mėnesį jų centrinėse aikštėse ir gatvėse organizuojamos spalvingos labdaros akcijos, kurių metu vaišinama sriuba, vyksta pasirodymai, koncertai. Finalinis koncertas Vilniuje sausio 6 dieną užbaigs šią nacionalinę iniciatyvą.

Praėjusios akcijos metu surinkti pinigai 2011 metais buvo naudojami finansuoti socialinės senelių globos projektus “Maistas ant ratų”, “Socialinė savanoriška pagyvenusių žmonių slauga namuose”, o taip pat Senjorų klubų veiklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Už šiuos pinigus buvo organizuojama socialinė pagalba senukams 24 Lietuvos miestuose.

Jiems 15-oje Lietuvos miestų atvežta 108 000 porcijų karšto maisto, keturiuose Lietuvos miestuose maltiečių socialinės slaugės aplankė senukus jų namuose. Vilniuje  – 6095 kartus, Panevežyje – 4480, Kaišiadoryse – 2640, Marijampolėje – 1800 kartų.


Šiame straipsnyje: maltos ordinaslabdara

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
o kur dingo amerikosu pensininkas adamkevicius,gal tapkes nuejo apsimaut,o gal jau uzlinko?

uzsienietis

uzsienietis portretas
jeigu kalendorius rodytu laikotarpi pries musu era ir dalintu sriuba,-sakyciau pazanga! bet dabar 21 amzius! zmogus negali sau leisti namie normaliai pavalgyti!!

poza

poza portretas
kiek sriubos išvirta ir tos seimo narės asmeninių pinigų? Kiek kartų anksčiau, kol nereikėjo politinės reklamos, kas nors iš jos yra kada nors gavęs labdaros? Rusai sakydavo POKAZUCHA. Ir tiek. Pagaliau, ką ji nuveikė Seime sėdėdama, kad mažėtų skurdo? Atrodo, visai nieko. O sriubą papilstyti, kai kažkas kitas išvirė, - nesolidu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių