Pereiti į pagrindinį turinį

Medikai arenoje per triukšmą nesusišnekėdavo

2011-09-21 17:34
Medikai arenoje per triukšmą nesusišnekėdavo
Medikai arenoje per triukšmą nesusišnekėdavo / Atokvėpio akimirka. Tomo Raginos nuotr.

 

Galimybė nemokamai pamatyti Europos krepšinio čempionato rungtynes prilygo apdovanojimui už gerą darbą, bet „Žalgirio“ arenoje budėjusiems greitosios pagalbos medikiams teko ir padirbėti.

Trys greitosios pagalbos medikų brigados penkias dienas dirbo Kauno „Žalgirio“ arenoje. Dvi jų budėjo arenos viduje vykstant krepšinio rungtynėms, viena – prieigose.

„Labai sunkių ligonių nebuvo, didelių traumų niekas nepatyrė“, – medikų darbo patirtį per Europos krepšinio čempionatą Kaune apibendrino miesto Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis.

Nesmarkiai sunegalavusių žmonių pasitaikė, ir nemažai. Vieni skundėsi galvos, kiti – pilvo, dar kitokiais  skausmais. Vis dėlto niekas nenorėjo prarasti galimybę stebėti rungtynes ir važiuoti į ligoninę. Daug kam pakako tabletės, nuo padidėjusio kraujospūdžio – taip pat, o jis kilo nuo įtampos ir triukšmo.

Sportininkų gydyti kauniečiams neteko – krepšininkams pagalbą teikė komandų gydytojai. Beje, teko rūpintis vieno teisėjo sveikata.

„Sekmadienį per rungtynes tarp Rusijos ir Makedonijos rinktinių teko teikti pagalbą teisėjui, patyrusiam kojos traumą. Tai buvo rezervinis arbitras, todėl žiūrovai jų keitimo nematė“, – patikslino N.Mikelionis.

Kauno greitosios pagalbos stoties medikų brigada pasiūlė teisėją nuvežti į ligoninę, bet komandų sporto gydytojai nuramino, kad trauma nesunki ir nepavojinga. Teisėjas nusprendė gydytis grįžęs į savo šalį.

Vadinasi, trys medikų brigados, kuriose buvo po tris medikus, nemokamai pamatė rungtynes?

„Laiko stebėti rungtynes nebuvo daug, bet Europos krepšinio čempionato atmosferą tikrai pajutome. Kartais būdavo toks triukšmas, kad net nesusišnekėdavome“, – įspūdžiais dalijosi stoties direktorius N.Mikelionis, nemažai laiko praleidęs arenoje.

Miesto gyventojai, anot direktoriaus, Europos krepšinio čempionato dienomis greitosios pagalbos medikus kvietėsi nei daugiau, nei mažiau nei paprastai. Iškvietimų užregistruota kaip įprastai, apie 250 per parą.

Budėję mieste ir važinėję specialiai išnuomotais riedžiais greitosios pagalbos medikai taip pat itin daug darbo neturėjo. Čempionatas kauniečiams sveikatos nesugadino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų