Medikai: festivalis prasideda po vidurnakčio

Įprasta Naujuosius pasitikti audringai, pokšint petardoms, spalvingiems fejerverkams skrodžiant tamsų nakties dangų, purslojant šampanui. Šiemet net ir astrologai pataria Beždžionės metus pasitinkant nuoširdžiai pasilinksminti.

Bendras vardiklis – alkoholis

Keletą pastarųjų metų specialiųjų tarnybų atstovai džiaugėsi, kad išvengiama didelių nelaimių. Mažiau neatsargaus elgesio su petardomis, mažiau stipriai alkoholiu apsinuodijusių paauglių ir suaugusiųjų. Vis dėlto pasiekti, kad metų virsmo džiaugsmo visiškai neaptemdytų nelaimės, nepavyksta.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, policijos pareigūnai, ugniagesiai skirtingai atsiliepia apie naujametę naktį, tačiau visų jų pastebėjimuose vyrauja vienas žodis – alkoholis.

"Liūdna konstatuoti, tačiau šventinę naktį greitosios medicinos pagalbos iškvietimų skaičius proporcingas suvartoto alkoholio kiekiui", – lakoniškai naujametės nakties darbo specifiką apibūdino Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerinės administratorius-auditorius, skubios medicinos pagalbos specialistas Andrius Paulauskas.

Išskirtinis budėjimas

"Naujametė naktis – išskirtinė. Žinome, kad bus sunku", – apie nusiteikimą dirbti atviravo Skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė Diana Vaičienė.

Neblaivūs, nepakantūs, reikalaujantys pagalbos ir dėmesio čia ir dabar – toks skambinančiųjų per šventes portretas. "Man nėra blogai, bet aš noriu, kad atvyktumėte kuo greičiau. Aš žinau, kad jūs privalote", – įkaušusių greitosios šokdintojų frazes citavo moters kolega Kostantinas Jakubauskas.

"Festivalis prasideda po vidurnakčio", – įvardijo dispečerinės administratorius-auditorius skubios medicinos pagalbos specialistas A.Paulauskas.

"Yra tekę stebėti, kai su paskutiniu dvyliktos dūžiu išvažiuoja visos budinčios brigados viena paskui kitą. Visos – su įjungtomis sirenomis ir švyturėliais", – darbo šventinę naktį patirtimi dalijosi D.Vaičienė.

Tuoj po vidurnakčio išvažinėję greitosios medicinos ekipažai į pagalbos stotį neretai grįžta apie 5 val., kartais – ir dar vėliau. Be atokvėpio, iš iškvietimo į iškvietimą – tokia greitosios medicinos pagalbos darbuotojų naujametė naktis. Darbo tradicijos nesikeičia daug metų.

Liūdesio skambučiai

Paskutinės metų paros dienos periodas mažai kuo skiriasi nuo kitų dienų. Būna, kad iki Naujųjų vidurnakčio greitosios pagalbos medikai gali susėsti ir prie šventinio darbinio stalo, ramiai užkąsti, šnektelėti. Geriau tai daryti iki vidurnakčio, nes po to išvargę turės galimybę tik papusryčiauti.

"Sakome, kad iki vidurnakčio būna liūdesio skambučiai", –  medikai stebino subtiliais pacientus apibūdinančiais epitetais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO L.A.A

TO L.A.A portretas
JEI TAU PRIE KONSERVU GERIAU BUVO TAI PIRMYN,STOK I PASRTIJA,NESK JIEM DUOKLE IR GYRKITE VIENI KITUS UZ NUSTEKENTA KAUNA IR LIETUVA

033

033 portretas
Medikams GMP per metines visada itampa jauciama . tik Sitai brigadai reanimacinei brigadai Didele padeka gerb Gyd K.Jakubauskui.kuris GMP dirba 30 mt.

l.a.a

l.a.a portretas
Kadangi nauja valdžia jau atidirbo (net gatvės buvo vasarą šluojamos),o dabar-nu nedirbsi juk kelis metus. Tai epopėja tęsiasi-gatvės valomos blogiau nei prie koncervų, tai tarumpunktuose eilės po kelias valandas, ir be naujųjų "šventės".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių