Medikai rinkosi į sveikatos centro strateginę sesiją

  • Teksto dydis:

Kauno rajonas jau keletą metų išsiskiria dideliu gyventojų augimu. Šių metų liepos 3 d. Registrų centro duomenimis, gyvenamąją vietą pakaunėje buvo deklaravę 116 155 gyventojai. Ypač spartus augimas matomas Domeikavos (11 903), Ringaudų (10 970), Garliavos (10 338), Garliavos apylinkių (10 168), Užliedžių (10 210) seniūnijose.

Šių metų rugpjūčio 31 d. Kauno teritorinės ligonių kasos duomenimis, prie Kauno rajone esančių pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigų prisirašiusių pacientų buvo net 70 788. Kauno rajonas savivaldybės vadovų nuomone, pakaunei plečiantis, kuriantis jaunoms šeimoms labai svarbu, kad sveikatos priežiūros paslaugos būtų lengvai prieinamos, kokybiškos ir operatyviai teikiamos.

Paskutinę rugsėjo dieną Kauno rajono medikai rinkosi į Kauno rajono savivaldybės sveikatos centro strateginę sesiją. „Mes visi sutinkame, kad mums svarbiausia gyventojų sveikata. Ne tik gydymas, bet ir prevencija, paslaugų prieinamumas. Džiaugiuosi tokiomis kaip Kauno rajono iniciatyvomis, kur ir savivaldybės vadovai, ir sveikatos priežiūros įstaigų specialistai susitinka spręsti, kaip efektyviai ir kokybiškai padėti Lietuvos žmonėms likti sveikiems“, – renginyje kalbėjo Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji patarėja Vilma Srogė.

Pernai funkcinio bendradarbiavimo sutarties pagrindu Kauno rajone buvo įkurtas Sveikatos centras. Šiuo metu prie jo yra prisijungusios net šešiolika įstaigų: Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC), Vilkijos PSPC, Pakaunės PSPC, Pilėnų klinika, Babtų šeimos medicinos centras (ŠMC), Ąžuolyno šeimos sveikatos centras, „Medgintras“, „Slauga ir priežiūra“, Raudondvario klinika, „InMedica“, Kauno hospiso namai, Jonučių ŠMC, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė, Žaliakalnio poliklinika ir „Socmedicus“.

Per palyginti trumpą Sveikatos centro įkūrimo laikotarpį pavyko suorganizuoti penkiolika Sveikatos centro koordinatoriaus susitikimų su sveikatos centro dalyvių vadovais, kurių metu buvo aptarta Sveikatos centro vizija, lūkesčiai, siektini rezultatai, buvo atvertas „Žaliasis koridorius“, skirtas profilaktinėms programoms kartu su LSMU Kauno ligonine.

Sesijos metu buvo aptarti pasauliniai ir Lietuvos bendradarbiavimo sveikatos sferoje pavyzdžiai, aktyvus įsitraukimas į Sveikatos centro veiklas, Sveikatos centro dalyvių vadovų vizijos, analizuojamos veiklos, kurios bendradarbiaujant atneštų maksimalią naudą ir kiti klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Nesušalot?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių