Pereiti į pagrindinį turinį

Menininkus apgavo – Kaune tikriausiai nebeliks Mažojo teatro

2012-03-07 20:25
Menininkus apgavo – Kaune tikriausiai nebeliks Mažojo teatro
Menininkus apgavo – Kaune tikriausiai nebeliks Mažojo teatro / Tomo Raginos nuotr.

Savivaldybės Kultūros ir meno komitetas bei jo pirmininkas Aušrys Kriščiūnas, vakar žadėjęs, kad neskubės pritarti Mažojo teatro prijungimui prie Kauno kino studijos, po valandos uždarame posėdyje staiga pakeitė nuomonę.

Vakar po beveik dvi valandas trukusių diskusijų tarp Kauno teatralų, menininkų ir savivaldybės Kultūros ir meno komiteto, buvo žadėta, kad skaudus Mažojo teatro prijungimas prie Kauno kino studijos bus detaliai analizuojamas ir nedaromi skuboti sprendimai.

„Suprantu, kad mūsų komitetas nesiims jokių svarbių skubotų ir svarbių sprendimų šiuo klausimu. Supratome, kad mums rekomenduojate neskubėti“, – dar vakar vakare Kauno menininkams žadėjo  A.Kriščiūnas.

Šiandien paaiškėjo, kad politikai menininkus apgavo – Kultūros komitetas po viešų pažadų uždarame susirinkime pritarė tokiam žingsniui.

„Kultūros ir meno komiteto vardu buvo pasakyta, kad neskubėsim, analizuosim situaciją, ieškosim geriausių sprendimų, tačiau nepraėjus nei valandai po diskusijų su Kultūros ir meno taryba, ėmė ir pritarė komitetas Mažojo teatro prijungimui prie Kino studijos... Niekam jau ir nebebuvo įdomūs argumentai, naujai kuriamos įstaigos veikos perspektyvos, nueita prie asmeniškumų ir noro pašalinti Mažojo teatro direktorių“, – paskelbė miesto tarybos ir Kultūros ir meno komiteto narys Simonas Kairys.

Mažojo teatro meno vadovas Vytautas Balsys ir aktorius Ramūnas Šimukauskas neslepia, kad siekia, jog teatras būtų prijungtas prie kino studijos dėl to, kad nesutaria su direktoriumi Audriumi Baniūnu. Oficiali savivaldybės versija – administracijos optimizavimas.

Prijungus Mažąjį teatrą prie Kauno kino studijos, naujajam junginiui vadovaus itin artimas vicemero Stanislovo Buškevičiaus draugas Edvinas Bindokas. Galutinį žodį dar šį mėnesį turėtų tarti miesto taryba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų