Mero ataskaita – be staigmenų

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis šiandien pristatė savo ir savivaldybės veiklos ataskaitą, kurioje gausu statybų, didžiųjų projektų įgyvendinimo akcentų. Opozicija pasigedo glaudesnio miesto vadovo įsiklausymo į vietos bendruomenių problemas.

Antradienį Kauno taryba pritarė mero ataskaitai. Pats V.Matijošaitis tarybai dėstė, kad nemažai darbų yra tęstiniai ir turės įtakos Kauno gyventojų ir svečių poreikių gerinimui. Nors meras tarybai atsiskaitė už praėjusius metus, veiklos ataskaitoje buvo paminėti ir objektai, kurie tik šiemet atidaryti arba artimiausiu metu atvers duris. Tarp tokių – Dariaus ir Girėno stadionas, baseinas prie „Žalgirio“ arenos, Kauno ledo rūmai.

Meras skyrė dėmesio ir demografiniams rodikliams aptarti, ir Kauno biudžetui, viešojo transporto atsinaujinančios energijos ant viešųjų pastatų klausimams. Pasidžiaugė ir miesto laimėjimais – dvejuose prestižiniuose „fDi Europos ateities regionų“ ir „Emerging Europe“ apdovanojimuose Kaunas buvo aukštai įvertintas septyniose kategorijose.

Ataskaita apėmė ir komitetų veiklą, įvarius tarybos priimtus sprendimus ir mero potvarkius. 2021-ųjų darbus V.Matijošaitis tarybai pristatė maždaug per pusvalandį. Vienu momentu miesto vadovas net pyktelėjo, kad kolegos per jo pristatymą aptarinėja savus reikalus ir jo nesiklauso.

„Gal eikite melstis kitur. Kalbėdami tarpusavyje blaškote. Visada galite išeiti ir neklausyti“, – opozicijai replikavo Kauno meras.

Gal eikite melstis kitur. Kalbėdami tarpusavyje blaškote. Visada galite išeiti ir neklausyti.

Vis dėlto vėliau opozicinių frakcijų atstovai pažėrė ir kritikos. Štai frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovė Edita Gudišauskienė kritikavo dėl per mažo miestiečių interesų atstovavimo ir bendravimo su jais.

„Meras visiškai nebendrauja su miestiečiais ir bendruomenėmis. Šie dalykai atsispindi ataskaitoje. Skurdžiai atrodo ataskaitos dalis „Savivaldybės mero potvarkiai ir bendravimas su gyventojais“. Joje pateikta informacija apie mero potvarkius, o apie bendravimą su gyventojais jokios informacijos nėra“, – apeliuodama, kad meras nesusitiko nei su Šančių, nei su Lampėdžių bendruomenėmis sprendžiant aktualius vietokūros klausimus, kalbėjo politikė.

Mero praėjusių metų veiklos ataskaitai pritarė 26 tarybos nariai, po keturis – susilaikė arba šiam klausimui nepritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
staiga pasikeite Kaunadienio prioritetai. Tik pyst ir i kita dudele pucia.

Oligarchas

Oligarchas portretas
Paminkla reikia pastatyti vyru vyrui! Tinkamiausia vieta ant Parodos kalno ,kur leninas stovejo prie buvusiu pionieriu rumu! Kaunieciai , tarybiniu spekuliantu palikuonys ,pritars!

ar

ar portretas
tai o ko jo neisleidzia i rusija kuriai versla kuria?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių